Kekin Güzel Kabarması İçin Ne Yapmalıyım?

Kabarık ve yumuşacık kekler yapmanın sırrı birkaç basit ama etkili detayda gizlidir. Doğru tekniklerle siz de fırından taşan mutluluğun tarifini yakalayabilirsiniz. Peki; kekin güzel kabarması için ne yapılır? İşte yanıtı.
Kekin Güzel Kabarması İçin Ne Yapmalıyım?
07 Mayıs 2025, 11:19

Kek pişirmek, mutfakta en keyifli anlardan biridir. İçi pamuk gibi, dışı hafif çatlamış ve tam kıvamında kabaran bir kek yapmak ise sanıldığı kadar zor değil. Tek yapmanız gereken, birkaç püf noktasına dikkat etmektir. Peki; kekin güzel kabarması için ne yapmalıyım? İşte yanıtı.

kek

Malzemeleri oda sıcaklığında kullanın

Yumurta, süt ve tereyağı gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması, karışımın homojen olmasını sağlar ve kekin daha iyi kabarmasına yardımcı olur.

Şeker ve yumurtayı iyice çırpın

Yumurtayla şekeri mikserle en az 3-4 dakika boyunca, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpmalısınız. Bu aşama kekin hava almasını ve kabarmasını sağlar.

kabarık kek

Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin

Unu mutlaka eleyerek ekleyin. Kabartma tozu veya karbonatla birlikte elemek, hamurun daha hafif olmasını ve kekin düzgün kabarmasını sağlar.

Hamuru fazla karıştırmayın

Unu ekledikten sonra hamuru sadece malzemeler karışana kadar hafifçe karıştırın. Fazla karıştırmak, içindeki havayı kaçırır ve kekin sönmesine sebep olur.

kek

Fırını önceden ısıtın ve kapağını ilk 20 dakika açmayın

Fırın mutlaka önceden ısıtılmış olmalıdır (genelde 170–180°C). Kek pişerken ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın yoksa kekin kabarması durur ve çöker.

Şunlara da göz atın:

  1. Kekin Sünger Gibi Olması İçin Ne Yapmalı?
  2. Zebra Kekin Malzemeleri Nelerdir?
  3. Yumuşak Kek Yapmanın 7 Püf Noktası
  4. Keki En Çok Ne Kabartır?
  5. Keke 2 Adet Kabartma Tozu Konur Mu?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo