Julliene (Jülyen) Nedir, Nasıl Uygulanır?
Sıklıkla tariflerlerde adını duyduğumuz jülyen kesim nedir? Ne şekilde uygulanır?
Julliene (Jülyen) Nedir, Nasıl Uygulanır?

Fransız mutfağından yayılan bir diğer teknik ise jülyen doğrama tekniğidir. Julliene diye yazılır ancak 'jülyen' diye okunur. Julliene yani jülyen denilen kesme tekniği sıklıkla kullanılan bir tekniktir. Kibrit çöpü şeklinde doğrama olarak da geçer. Ortalama 5 cm uzunluğunda dört yanı eşit şekilde şeritler kesilir. Bu kesme tekniği hemen hemen her sebze de uygulanabilir. Özellikle patates ve havuç da kullanılır. Daha kalın kesilen haline ise battonet denir. Bu şekilde et, tavuk gibi protein ürünleri de doğranabilir. 

Jülyen Kesim Tekniği Nasıl Uygulanır?

  1. Örneğin patates ile jülyen kesim yapıyorsanız, kabuklarını soyduktan sonra yapmanız gereken ilk şey, patates dikdörtgen olacak şekilde kenarlarını düzlemek. 
  2. Düz bir zemine sahip olduktan sonra boyu 4-5 cm uzunluğunda ayarlanır. 
  3. 2 mm genişliğinde şeritler kesilir. 
  4. Jülyen şekilde doğradığınız sebzeler ve protein ürünleri ile İspanya’nın meşhur Fajita’sını yapabilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;

  1. Brunoise nedir, nasıl uygulanır?
  2. Patates nasıl doğranır?
  3. Mantar nasıl doğranır?
  4. Kereviz nasıl kesilir?
  5. Fileto nasıl çıkartılır?

Haber Kategorileri

Kesim Teknikleri

Lezzetli Haberler

Kurban Eti Kesildiği Gibi Yenir Mi?
Kurban Eti Neden Serttir?
Yaz Sofralarına Yakışır 15 Bayram Lezzeti
Sakatat Nasıl Saklanır?
Filizlendirilmiş Bakliyat Nasıl Tüketilir?
Meksika Tatlısı Nedir?