Puding Yapılışı: Evde Kolayca Yapabileceğiniz 11 Puding Tarifi
Ev Yapımı 11 Farklı Puding Tarifi

Yediden yetmişe her zevke hitap eden pudingleri evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Paketlerde satılan pudinglerin kıvamını kendiniz hazırladığınızda bir türlü tutturamıyorsanız, gelin kolayca yapabileceğiniz puding tariflerine bir göz atalım. Puding yapılışında kullanılan ana malzemeler süt, şeker ve nişastadır. Puding denildiğinde ilk akla gelen çeşitler ise kakao, çilek, muz ve vanilyadır. Peki, evde puding nasıl yapılır? Hazırlaması 20, pişirmesi yalnızca 10 dakika olan birbirinden lezzetli puding tariflerini sizler için yazımızda derledik. İşte, yemeklerden sonra tatlı krizlerine son verecek evde kolayca hazırlayabileceğiniz 11 puding tarifi:


  1. Avokado ve Chia Tohumlu Puding


Listemize oldukça farklı bir puding tarifi ile başlıyoruz. Tarifimizin ismi sizi korkutmasın. Yalnızca 30 dakika da hazırlayabileceğiniz avokado ve chia tohumlu puding, vitamin bakımından oldukça zengindir. Püf noktaları sayesinde kolayca hazırlanan avokado ve chia tohumlu puding, düşük kalorisi ile diyet listelerinde de kendine yer bulur.


  1. Çikolatalı Puding


Tatlı krizlerinin en önemli eşlikçisi olan çikolatayı, puding yapılışında kullanmasak olmazdı.. Ana malzemeleri çikolata, nişasta ve süt olan çikolatalı pudingi krema ve meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.


  1. Salepli Puding


En pratik tatlılar arasında yer alan ev yapımı puding çeşitlerine bir yenisini daha ekledik. Kış aylarında hastalıklara karşı vücudu güçlendiren salebi, bu kez puding yapımında kullandık ve ortaya nefis bir tat çıktı. Salepli puding yapımında kullanılan ana malzemeler çikolata, toz salep, süt ve kremadır.


  1. Muzlu ve Vanilyalı Puding


Şık görünümü ve lezzeti ile sofraların favorisi olacak bir önerimiz var. Muzlu ve vanilyalı pudingi hazırlamak 20, pişirmek ise yaklaşık 15 dakikadır. Hazırladığınız pudingi kedidili bisküvi ve dondurma ile birlikte servis ederek lezzetini arttırabilirsiniz.


  1. Chia Puding


Son zamanlarda popüler olan ve faydaları saymakla bitmeyen chia tohumunu, ev yapımı puding tarifi ile birleştirdik. Ana malzemeleri chia tohumu, süt ve bal olan pudingi mevsimin en taze meyveleri ile tatlandırabilirsiniz.


  1. Kakaolu Puding


Puding denildiğinde ilk akla gelen çeşit, şüphesiz kakaolu puding tarifidir. Süt, nişasta ve kakao ile hazırlanan kakaolu pudingi denedikten sonra, hazır pudinglere evinizde yer vermeyeceksiniz. Ortalama 30 dakika da hazırlanan kakaolu pudingi, krema ve çikolata parçaları ile zenginleştirebilirsiniz.


  1. Meyveli İrmikli Puding


Hem lezzetli, hem de sağlıklı bir tarifle listemize devam ediyoruz. Nişasta yerine irmik ile hazırlanan meyveli pudingi; kivi, elma, çilek, muz ve üzüm gibi meyvelerle tatlandırın. 


  1. Çikolatalı ve Portakallı Puding


Çikolata ve portakalı bir araya getirdik ve puding yapılışında kullanarak ortaya nefis bir tat çıkardık. Ana malzemeleri rendelenmiş portakal kabuğu, bitter çikolata ve mısır nişastası olan çikolatalı portakallı puding, her zevke hitap eden bir tatlıdır.


  1. Mandalinalı Puding


Yapımı oldukça kolay olan mandalinalı puding, yaklaşık 30-35 dakika da sofralardaki yerini alır. Yumuşak kıvamı ve aromatik tadı ile mandalinalı pudingi çok seveceksiniz.


  1. Kinoalı Puding


Ana yemek ve salataların içerisinde sık sık kullanılan kinoa, diyet listelerinde de yer verilen bir malzemedir. Görünümü ile pirinç patlağına benzeyen kinoa tohumu, puding yapımında kullanıldığında ortaya hiç denemediğiniz bir lezzet çıkar.


  1. Glutensiz Şekersiz Diyet Puding


Diyet yaparken tatlıdan uzak durmak zorunda kalanlar için de bir önerimiz var. Gluten içermeyen ve şeker yerine avokado, çilek, muz ve tarçın ile tatlandırılan glutensiz şekersiz diyet puding, diyet listelerinin baş tacı olacak. 

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı
İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi