ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ÇİKOLATALI VE PORTAKALLI PUDİNG

Çikolatalı Ve Portakallı Puding

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı Ve Portakallı Puding Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 80 gr bitter çikolata (rendelenmiş)
  • 100 ml krema
  • 2 paket vanilya

Üzeri için

  • 2 portakal
  • Yarım nar (ayıklanmış)
  • Nane yaprakları
  • Pudra şekeri

Çikolatalı Ve Portakallı Puding Nasıl Yapılır?

Süt, un, kakao, nişasta, şeker, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtayı kalın tabanlı bir tencereye alın ve çırpıcı ile iyice karıştırın. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Rendelenmiş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alıp kremayı ekleyin  e mikserle 3 dakika çırpın. Pudingi servis kaselerine paylaştırın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Portakalları yıkayıp doğrayın. Nar tanelerini karıştırın ve pudinglerin üzerine paylaştırın. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra nane yaprakları ve pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!