Bebe Bisküvisi Kilo Aldırır Mı?
Hazır bebe bisküvisi kaç kalori? Bebe bisküvisi kilo aldırır mı, diyette yenir mi? İşte, Uzm. Dyt. Aslıhan Küçük Budak'tan bebe bisküvisinin kilo üzerindeki etkileri:

Hazır bebe bisküvileri sadece bebekler tarafından değil yetişkinler tarafından da sevilen ve sıklıkla tüketilen bir üründür. Bebeklere özel üretilmesi nedeniyle birçok insanda sağlıklı bir atıştırmalık olduğu algısı oluşturur. Peki hazır bebe bisküvileri gerçekten sağlıklı mıdır?


Bebe bisküvisinin içeriğine baktığımızda ilk sıralarda un ve şeker gelmektedir. Beyaz un ve şeker gibi rafine karbonhidratlar, hızlı sindirilirler ve yüksek glisemik indekse sahiptirler, dolayısıyla kan şekeri ve insülin seviyelerinde hızlı artışlara yol açarlar. Araştırmalar, yüksek miktarda rafine karbonhidrat tüketiminin, tip 2 diyabetin ana semptomlarından olan insülin direnci ve yüksek kan şekeri seviyeleri ile bağlantılı olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte, rafine karbonhidratlar kan trigliserit düzeylerini artırarak kalp hastalıklarına da zemin hazırlarlar.

Bebe Bisküvisi Kanserojen Mi?

Dayanıklı ve ucuz olması nedeniyle birçok ambalajlı ürünün içeriğinde bulunan palm yağı, hazır bebe bisküvilerinin birçoğunda da bulunmamaktadır. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi’ne (EFSA) göre palm yağı, yüksek sıcaklıklarda işlendiğinde kansere neden olabilmektedir. Hazır bebe bisküvileri de yüksek ısılarda fırınlandığını için bu riski içermektedir.



Bebe Bisküvisi Kaç Kalori?

5 adet (20 g) bebe bisküvisi 88,6 kkal, 14,7 g karbonhidrat, 0,9 g protein, 2,8 g yağ ve 0,4 g lif bulunmaktadır. Bununla birlikte, 5 adet (20 g) bebe bisküvisi 5,28 g şeker içerir yani yaklaşık 2,5 adet küp şekere eşdeğerdir.


Bebe Bisküvisi Kilo Aldırır Mı?

Hazır bebe bisküvileri yüksek kalori ve karbonhidrat içerirler. Düşük lif içeriğine sahip oldukları ve çabuk sindirildikleri için kan şekeri seviyelerinde büyük dalgalanmalara neden olarak aşırı yemeye katkıda bulunabilirler. Tüm bu özellikleri nedeniyle hazır bebe bisküvileri kilo almak amacıyla sıklıkla tüketilmektedir ancak rafine karbonhidrat içeriği ve kanserojen madde riski nedeniyle kesinlikle sağlıklı bir tercih değildir.


Yazar:

Uzm. Dyt. Aslıhan Küçük Budak

instagram.com/uzmdytaslihankucuk


Şunlara da göz atın;

  1. Süt içmek kilo aldırır mı?
  2. Protein tozu kilo aldırır mı?
  3. Elma kilo aldırır mı?
  4. Muz kilo aldırır mı?
  5. Su içmek kilo aldırır mı?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?
Neden Yemek Yaparken Tahta Kaşık Kullanmalıyız?
Çiğ Sosis Yenir Mi?