Bayram İçin Tatlı Tarifleri: 15 Farklı Tatlı Tarifi
'Bayramda hangi tatlıyı yapsam?' diyenleri böyle alalım. Baklavadan sıkılanlar için bayram sofralarına renk katacak birbirinden lezzetli tatlıları derledik. İşte, 15 nefis bayram tatlısı:

Bayram denildiğinde ilk akla gelen tatlı elbette baklava tarifleridir. Ancak bu bayram bir farklılık yapmak isteyenler için, birbirinden lezzetli tatlı tariflerini sizler için derledik. Kuruyemişlerle zenginleştirilen bayram tatlılarıyla siz de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. İşte, bayram sofralarına çok yakışacak 15 nefis tatlı tarifi:


  1. Lömbedek Tatlısı


Malzemeler;

  1. ½  Çay Bardağı Sıvı Yağ
  2. 1 Adet Yumurta
  3. ½ Su Bardağı Yoğurt
  4. ½  Paket Vanilya
  5. 1 Paket Kabartma Tozu
  6. 2 Su Bardağı Un 
  7. Şerbeti İçin;
  8. 2 Su Bardağı Su 
  9. 2 Su Bardağı Şeker 


Yapılışı: Fırın 180 °C ayarlanıp önceden ısıtılır. Derin bir kap içerisine yumurta, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve vanilya eklenir ve çırpma teli yardımıyla çırpılır. Ardından elenen un eklenir ve yoğrulur. (Elenmiş un topaklanmayı engeller.) Cevizden daha küçük parçalar alınarak yuvarlanır. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. 15 dk pişirilir. Şeker ve ılıtılmış su aynı kap içerisinde şeker eriyene kadar karıştırılır. Tatlılar cam bir tepsiye alınarak şerbeti dökülür. Fırın sıcak iken 5 dk içerisinde bekletilir. Tatlı soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra ceviz, fındık veya hindistan cevizi gibi malzemelerle süslenebilir. 


  1. Bademli Deniz Tatlısı


Malzemeler;

  1. Şerbeti için;
  2. 3 Su Bardağı Su
  3. 2 Su Bardağı Şeker
  4. 1 Dilim Limon (Kabuksuz)
  5. Hamur İçin:
  6. 500 gr Un
  7. 250 gr Tereyağı
  8. 250 gr Pudra Şekeri
  9. 1 Su Bardağı Yoğurt
  10. 1 Paket Vanilya
  11. ½  Paket Kabartma Tozu
  12. İç Malzemeleri;
  13. 1 kase İnce Çekilmiş Badem
  14. 2 Çay Bardağı İrmik
  15. 1 Çay Bardağı Süt
  16. 1 Yemek Kaşığı Un
  17. 1 Tatlı Kaşığı Tarçın 


Yapılışı: Fırın önceden 200°C ısıtılır. Şeker, limon ve su tencereye eklenir ve 40-45 dk koyulaşana kadar kaynatılır. (Soğuk olmalıdır.) Un, pudra, şekeri, tereyağı, yoğurt, kabartma tozu, vanilya derin bir kap içerisine eklenir ve yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir. Başka bir kapta iç malzemeler badem, irmik, tarçın, un, süt güzelce harmanlanarak yoğurulur. Hamur iki adet fırın kağıdının içerisinde 2 cm kalınlığında açılır ve 2 adet uzun şerit halinde kesilir. İç malzemelerden hazırlanan hamur da iki adet fırın kağıdının içerisinde 2 cm kalınlığında açılır ve şerit şeklinde kesilir. İki şerit halindeki tatlı hamurunun arasına iç malzemeden yapılan hamur koyulur. Yuvarlak bir kalıp ile kesilir ve yarım ay şeklinde ikiye kesilir. Tatlılar bir borcam içerisine alınır. 15-20 dk fırında pişirilir.  İlk sıcaklığı gittikten sonra şerbeti eklenir  ve 3-4 saat şerbetini çekmesi için bekletilir. Soğuduktan sonra servis edilir. 


  1. Kakaolu İrmik Helvası


Malzemeler;

  1. Şerbeti İçin;
  2. 2 Su Bardağı Süt
  3. 2 Su Bardağı Şeker
  4. Helva Malzemeleri;
  5. 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  6. 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  7. 2 Su Bardağı İrmik
  8. 3 Yemek Kaşığı Kakao
  9. 1 Çay Bardağı İri Çekilmiş Fındık
  10. Çikolata sosu (isteğe göre) 


Yapılışı: Süt ve şeker bir tencereye alınır ve şerbet hazırlanır. (Kaynamadan ocaktan alınır.) Tereyağı ve sıvıyağı tencereye koyulduktan sonra irmik eklenir. İrmik koyu kahverengi bir renk alınca içerisine kakao eklenir. 1 dk kakao ile kavrulduktan sonra ceviz eklenir ve 2 dk kavurmaya devam edilir. Ocağın altı tamamen kapatıldıktan sonra şerbeti eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. 5 dk şerbetini çekmesi beklenir ve ardından karıştırılır. 20 dk bekletildikten sonra servise hazır olacaktır. Dilerseniz üzerini çikolata sosu ile zenginleştirebilirsiniz. 


  1. Cevizpare


Malzemeler;

  1. Şerbeti İçin;
  2. 3 Su Bardağı Su
  3. 2.5 Su Bardağı Şeker
  4. 2 Dilim Limon
  5. Hamur Malzemeleri;
  6. 2 Su Bardağı Un
  7. 125 gr Tereyağı
  8. ½ Su Bardağı Pudra Şekeri
  9. 2 Adet Yumurta (1 adet sarı üzeri için)
  10. 1/3 Su Bardağı İrmik
  11. 1/3  Su Bardağı İri Çekilmiş Ceviz
  12. 1 Paket Vanilya
  13. 1 Paket Kabartma Tozu
  14. Üzeri için;
  15. Bütün ceviz


Yapılışı: Fırın önceden 200°C ısıtılır. Şeker, limon ve su tencerede kıvam alana kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Öncelikle sıvılar tereyağı ve yumurta derin bir kaba alınır ve harmanlanır. Daha sonra kuru malzemeler pudra şekeri, ceviz, irmik, vanilya ve kabartma tozu eklenir. Kontrollü olarak un ilave edilir ve yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve üzeri ceviz ile süslenir. Üzerlerine önceden ayrılmış yumurta sarısı sürülür. 200°C de üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet ilave edilir. Yarım saat şerbetini çekmesi beklenir. Soğuduktan sonra servis edilir. 


  1. Tahinli Un Helvası


Malzemeler;

  1. Şerbeti İçin;
  2. 1,5 Su Bardağı Şeker
  3. 1,5 Su Bardağı Su
  4. Helva Malzemeleri;
  5. 100 gr Tereyağı 
  6. ½ Su bardağı Sıvıyağ
  7. 2 Su Bardağı Un
  8. ½ Su Bardağı Tahin 


Yapılışı: Su ve şeker bir tencerede kaynatılır ve şerbeti soğumaya bırakılır. Bir tencereye sıvıyağ ve tereyağı eklenir. Hafif erimeye başlayınca içerisine un eklenir. Koyu bir kahverengi tonu alana kadar kavrulur. Şerbet ilave edilir ve güzelce karıştırılır. Altı kapatılınca içerisine tahin eklenir ve karıştırılır. İstenilen şekilde süslenerek servis edilir. 


  1. Soğuk Baklava


Malzemeler;

  1. Şerbeti İçin;
  2. 3 Su Bardağı Şeker
  3. 1 Su Bardağı Su
  4. 2 Su Bardağı Süt
  5. 1 Paket Krema (200 ml) 
  6. Hamur Malzemeleri;
  7. 1 Paket Hazır Baklava Yufkası
  8. 2 Su Bardağı File Fıstık
  9. 200 gr Tereyağı
  10. Üzeri için;
  11. 1 Paket Çekilmiş Sütlü Çikolata
  12. Toz Fıstık 


Yapılışı: İlk olarak şerbet için şeker ve su bir tencereye eklenir ve kaynatılır. Altını kapattıktan sonra soğuk süt eklenir ve kenara alınır. Tereyağı bir tavada eritilir. Yufkaların genişliğine göre bir tepsinin içi yağlanır. Yufkaların yarısı araları yağlanarak kat kat dizilir ve üstüne fıstıklar eklenir. Yufkaların diğer yarısına da aynı işlem yapılarak üst üste dizilir. Kare kare kesildikten sonra ilk 20 dk 170 derecede sonraki 30-35 dakikada 140 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuyan şerbetin içerisine krema eklenir ve güzelce karışması sağlanır. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı gittikten sonra şerbeti dökülür. Soğuduktan sonra üzeri çikolata ve toz fıstıkla süslenir ve servise hazır hale gelir. 


  1. Nevzine Tatlısı


Malzemeler;

  1. Şerbeti İçin;
  2. 1,5 Su Bardağı Şeker
  3. 2 Su Bardağı Su
  4. 2 Dilim Limon 
  5. ½  Su Bardağı Pekmez 
  6. Hamur Malzemeleri;
  7. 3 Su Bardağı Un
  8. ½  Su Bardağı Sıvıyağ
  9. ½  Su Bardağı Tahin
  10. ½ Su Bardağı Süt
  11. 1 Su Bardağı İri Çekilmiş Ceviz
  12. 1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
  13. 1 Paket Kabartma Tozu
  14. 120 gr Tereyağı 


Yapılışı: Şeker, limon ve su tencereye eklenir ve kısık ateşte 15 dk kaynatılır. Altını kapattıktan sonra üzüm pekmezi eklenir ve soğutulur. Derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki tereyağı eklenir. Sıvıyağ ve tahin de eklendikten sonra süt eklenir ve karıştırılır. Ceviz ve bir miktar un eklenir ve geri kalanı en son eklenir. Kabartma tozu ve sirke eklenir ve karıştırılır. Ardından kalan un eklenir ve yoğurulur. Yağlanmış bir borcamın içerisine hamur yayılır ve çatal ile üzerine çizikler atılır. 175 derecede ısınmış fırında 40-45 dk üzeri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı gittikten sonra kesilir ve soğuk şerbeti eklenir. 1 saat kadar şerbetini çekene kadar bekletilir. Üzeri isteğe göre süslendikten sonra servis edilir. 


  1. Kıbrıs Tatlısı


Malzemeler;

  1. 1 Su Bardağı Galeta Unu
  2. ½  Su Bardağı Şeker
  3. ½ Su Bardağı Sıvı Yağ
  4. 3 Adet Yumurta
  5. 1 Su Bardağı İri Çekilmiş Ceviz
  6. 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
  7. 1 Paket Kabartma Tozu
  8. Kreması İçin; 
  9. 5 Su Bardağı Su
  10. 1 Su Bardağı Şeker
  11. 3 Yemek Kaşığı Un
  12. 3 Yemek Kaşığı Nişasta
  13. 1 Paket Vanilya
  14. 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
  15. Şerbeti İçin;
  16. 2 Su Bardağı Su
  17. 1,5 Su Bardağı Şeker 


Yapılışı: İlk olarak şerbet hazırlanır. Şeker ve su bir tencerede kaynayana kadar pişirilir ardından altı kısılır ve 15 dakika ocakta kalır ve beklemeye alınır. Tatlının tabanı için şeker ve yumurta kabarana kadar çırpılır. Sıvıyağ eklendikten sonra diğer tüm malzemeler eklenir. Hamuru yağlanmış tepsiye döktükten sonra 160 derecede 30 dk pişirin. Kek hamuru pişerken bir tencereye krema malzemeleri eklenir ve iyice karıştırılır. Orta ateşte kıvam alana kadar krema pişirilir ve kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Biraz soğuduktan sonra içerisine kremşanti eklenerek çırpılır. Fırından çıkan keke soğuk şerbet eklenir ve çektikten sonra krema bir spatula yardımıyla eşit şekilde kekin üzerine yayılır. Üzerini süslemek için hindistan cevizi dökülür ve 2-3 saat dolapta soğutulduktan sonra servis edilir. 


  1. Islak Kurabiye


Malzemeler;

  1. Şerbeti İçin;
  2. 2 Su Bardağı Su
  3. 2 Su Bardağı Şeker
  4. Kurabiye Malzemeleri;
  5. 1 Adet Yumurta
  6. ½ Su Bardağından Biraz Fazla Şeker
  7. ½  Su Bardağı Sıvıyağ
  8. 5 Yemek Kaşığı Kakao
  9. 125 gr Tereyağı
  10. 1 Paket Vanilya
  11. 1 Paket Kabartma Tozu
  12. 3 Su Bardağı Un 


Yapılışı: Şerbetin soğuması için ilk olarak şerbet hazırlanır. Su ve Şeker bir tencerede 5-6  dk kaynatılır. Derin bir kabın içerisine yumurta eklendikten sonra kabarana kadar çırpılır. Şeker ve tereyağı eklenir ve 5 dakika daha çırpılır. (Tereyağı oda sıcaklığında olmalıdır.) Sıvıyağ, kakao, vanilya, kabartma tozu ve un eklenir. Unun yavaş yavaş kontrollü bir şekilde eklenmesi gerekir. (Kuru malzemeler elenerek koyulmalıdır.) Hamur yumuşak bir kıvamda ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlı ve derin bir tepsiye koyulur. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirilir. (Önceden ısıtmak yayılmayı önler.) Fırından çıkan kurabiyeler soğuk şerbetin içerisinde 2-3 saniye tutarak ıslattıktan sonra tepsiye alınır. İsteğe göre süslenip servis edilir. 


  1. Kavala Tatlısı


Malzemeler:

Hamuru için;

  1. 250 g eritilip ılıtılmış tereyağı
  2. 1/2 çay bardağı sıvı yağı
  3. 1 su bardağı süt
  4. 1 yumurta
  5. 2 damla limon suyunda eritilmiş
  6. 1 çay kaşığı karbonat
  7. Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  1. 3 su bardağı toz şeker
  2. 3 su bardağı su
  3. 1 yemek kaşığı limon suyu

İç malzemesi için;

  1. 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  2. 3 yemek kaşığı toz şeker
  3. 2 yumurta akı
  4. 4 çay kaşığı toz tarçın


Yapılışı: Şurup için şeker ve suyu orta boy bir tencerede orta ısılı ateşte ara sıra karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Hamur için ılık margarini derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, süt ve yumurtayı ekleyin. Bir yemek kaşığının içine koyduğunuz karbonatın üzerine 2 damla limon sıkın ve karışıma ilave edin. Son olarak unu azar azar ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında yoğrulmuş hamurdan oklava ile yarım santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde bir hamur açın. İç malzemeleri bir kabın içinde çatalla ezerek karıştırın. Sonra da bu cevizli iç malzemeyi yine çatalla hamurun her tarafına sürerek dağıtın. Hamurun uzun kenarından başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın ve keskin bir bıçakla 1-1.5 cm kalınlığında dilimleyin. Kestiğiniz dilimleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.


  1. Hurmalı Muhallebi 


Malzemeler:

  1. 1 lt süt
  2. 2.5 yemek kaşığı un
  3. 2.5 yemek kaşığı nişasta
  4. 1 çay bardağı toz şeker
  5. 1 paket vanilya
  6. 19-20 tane hurma


Yapılışı: Hurmaların çekirdeğini çıkarıp rondoya alın. 4-5 yemek kaşığı süt ekleyip ikisini birlikte çekin ve püre haline getirin. Ardından süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alın ve orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Vanilyayı ve hurma püresini ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynadıktan sonra servis kuplarına paylaştırın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabına kaldırarak soğutun.


  1. Sarı Burma Tatlısı


Malzemeler:

Hamuru için;

  1. 5 su bardağı un
  2. 2 yumurta
  3. 1 çay bardağı yoğurt
  4. 1 çay bardağı su
  5. Yarım çay bardağı zeytinyağı
  6. 1 çay kaşığı karbonat
  7. 1 çay kaşığı tuz

Hamuru açmak için;

  1. 1 su bardağı nişasta

İç harcı için;

  1. 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  2. 3 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için;

  1. 5 su bardağı su
  2. 4 su bardağı toz şeker
  3. 2 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için;

  1. 250 g tereyağı


Yapılışı: Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

  1. Hamuru için; unu bir yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, yoğurt, su, zeytinyağı, karbonat ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.
  2. İçine azar azar un ekleyip pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya ayırıp üzerini temiz bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin.
  3. İç harcı için; cevizi toz şekerle karıştırın. Bezelerden bir tanesinin üzerine nişasta serpip oklavayla ince bir yufka açın. Üzerine 1-2 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirip yufkayı ortadan ikiye kesin.
  4. Yufkanın kesilmiş tarafına oklavayı yerleştirip yufkayı sararak rulo yapın. Elinizle oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün.
  5. Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin.
  6. Sarı burmaları 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin. Tereyağını tavada kızdırın. Yağı tepsideki tatlının üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip soğuk şerbeti üzerine gezdirin ve 30 dakika bekletin.
  7. Sarı burma tatlısını, ev yapımı kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.



  1. Gerçek Tavuk Göğsü


Malzemeler:

  1. Yarım parça tavuk göğsü
  2. 3 yemek kaşığı pirinç unu
  3. 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  4. 5 su bardağı süt
  5. 1 adet damla sakızı
  6. 6 yemek kaşığı toz şeker
  7. 1 yemek kaşığı tereyağı


Yapılışı: Tavuk göğsünü ince parçalar haline getirin ve üzerini biraz geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.

  1. Haşlanan tavuk göğsünü çatal yardımı ile tel tel ayırın. Ardından kevgire alarak su altında yıkayın.
  2. Ayırdığınız tavuk göğsünün üzerine bir miktar daha su ekleyin ve kokusunun çıkması için bekletin.
  3. Tavuk kokusu çıktığında etlerin suyunu sıkın ve süzün.
  4. Geniş bir tencere içerisine soğuk sütü ve tavukları ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın.
  5. Pirinç unu ve mısır nişastasını ayrı bir kaba alın ve kaynayan süt ile kıvamını açın.
  6. Ardından nişastalı karışımı da tencereye ekleyerek çırpıcı ile karıştırın.
  7. Tencerenin içerisine damla sakızı ve toz şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  8. Tahta kaşık yardımıyla sakızı eritin ve karışımı döve döve pişirin.
  9. Tavuk göğsü macun kıvamına geldiğinde küçük bir parça tereyağı ekleyin ve kendi sıcaklığında eritin.
  10. Tamamen pişen tavuk göğsünü kaselere veya borcama dökün. Buzdolabında soğutun.
  11. Hazırladığınız gerçek tavuk göğsünü tarçın ya da vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


  1. Haşhaşlı Revani 


Malzemeler:

Hamuru İçin:

  1. 1.5-2 su bardağı un
  2. 3 adet yumurta
  3. 1 su bardağı sıvı yağ
  4. 1 çay bardağı toz şeker
  5. 1 su bardağı irmik
  6. 1 su bardağı yoğurt
  7. 1 çay bardağı haşhaş
  8. Yarım su bardağı portakal suyu
  9. 1 paket kabartma tozu
  10. 1 paket vanilin
  11. 1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:

  1. 2.5 su bardağı su
  2. 3 su bardağı toz şeker
  3. 4-5 damla limon suyu


Yapılışı:

  1. İlk olarak tatlının şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencere içerisine su ve toz şekeri dökün. Biraz karıştırdıktan sonra pişmesi için bırakın.
  2. Şerbet kaynamaya başladığında içine limon suyunu damlatın ve birkaç dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için, bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtaları alın. Mikser yardımıyla çırpın.
  4. Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Ardından irmik, kabartma tozu, haşhaş, vanilin ve portakal kabuğu rendesini de ekleyin.
  6. Tüm malzemeleri özdeşleşinceye kadar çırpın.
  7. Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş harca ekleyin.
  8. Revani harcını çırptıktan sonra fırın tepsisine veya borcama güzelce yayın.
  9. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  10. Pişen revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  11. Hazırladığınız haşhaşlı revaniyi, ev yapımı vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.


  1. Oklava Baklavası


Malzemeler:

  1. 5.5 su bardağı un
  2. 1 çay bardağı su
  3. 1 çay bardağı zeytinyağı
  4. 1/2 limonun suyu
  5. 1 yemek kaşığı sirke
  6. 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  7. 300 g tereyağı
  8. 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Şerbeti için;

  1. 4 su bardağı toz şeker
  2. 6 su bardağı su

Hamurları açmak için;

  1. 3 su bardağı nişasta


Yapılış: Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın. Kaynarken içine limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.

  1. Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp karıştırın. Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan 12 adet beze çıkartın. Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Üzerine nişasta serperek tek tek ince açın ve aralarına ceviz serperek hamurları hazırlayın.
  2. Açtığınız hamuru ikiye bölün ve kesilmiş yufkanın kenarından başlayarak oklavaya sarıp her iki ucundan tutup ortaya doğru sıkıştırın. Ardından hamurun içinden oklavayı çıkartın. Büzüştürülmüş hamurları tepsiye dizin ve bıçakla 5 cm uzunluğunda kesin.
  3. Eritilmiş tereyağını hamurun üzerinde kuru yer kalmayacak şekilde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Biraz beklettikten sonra üzerine şerbetini döküp soğuyunca servis yapın.


Şunlara da göz atın;

  1. Bayram için şerbetli tatlılar
  2. Ev yapımı baklava tarifleri
  3. Hafif tatlılar
  4. Sütsüz tatlılar
  5. Az kalorili tatlılar

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı
İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin