Bayat Pide İle Ne Yapılır: Bayat Pide İle Yapılabilecel 10 Tarif
Bayat pide ya da ekmeklerinizi çöpe atmak yerine değerlendirebilirsiniz. Sizlere bayat pide ve ekmekleriniz ile hazırlayabileceğiniz tarifleri derledik. İşte, bayat pide ile ne yapılır:

Ekmek ve pide Türk mutfağında sık tüketilen besinlerden biridir. Bu sebeple evde fazla pide ve ekmeğiniz bulunabilir. Bayat pide ya da ekmeklerinizi çöpe atmak yerine değerlendirebilirsiniz. Sizlere bayat pide ve ekmekleriniz ile hazırlayabileceğiniz tarifleri derledik. İşte, bayat pide ile ne yapılır:

  1. Yumurtalı Ekmek

Yumurtalı ekmek ya da yumurtalı pide, bayat ve taze olmayan ekmek türlerini kullanmanın en lezzetli versiyonudur.

  1. Krutonlu Ve Renkli Köz Biberli Salata


Ekmek ve pideleri kullanmanın bir yolu lezzetli ekmek kıtırları hazırlamaktır. Baharatlar ile harmanlanan, zeytinyağı ile birlilte fırınlanan kruton çorba ve salatalarla tüketilebilir. 

  1. Etli Ve Pideli Mantar


Kültür mantarı, dana eti, kırmızı biber, soğan, patataes ile hazırlanan, pide ile lezzetlendirilen bir yemek hazırlamaya ne dersiniz. Yemek olarak ya da ara sıcak olarak tüketebilirsiniz. 

  1. Bayat Ekmek Pizzası


Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu olan bayat ekmek pizzası, klasik pizzalardan farklı bir şekilde yapılır. Bayat ekmekler yumurtalı karışıma batırılıp çıtırlaştıktan sonra, üst kısmı zeytin, peynir, domates, mısır gibi malzemelerle doldurulur.

  1. Pideli Ve Nohutlu Tavuk But


Pideli ve nohutlu tavuk butu bir kere tattığınızda vazgeçemeyeceksiniz. Bu lezzeti ana yemek olarak servis edebilirsiniz.

  1. Vardabit Paçası


Adana'nın yöresel yemekleri arasında yer alan vardabit, ana yemeklerin yanında sunulur. Kuru fasulye, yoğurt ve pide ile hazırlanan bu besin, Adana, Hatay ve Mersin mutfağında sık sık yer alır.

  1. Taze Otlu Pide Börek


Bayat pide ve ekmeklerinizi kullanarak börek hazırlamaya ne dersiniz? Taze otlu, peynirli pide börek misafir sofralarınıza çok yakışacak. 

  1. Pide Üzerinde Ciğer Kavurma


Lezzetli bir ciğer kavurmasını ekmek üstü yemeğe ne dersiniz? Fırında lezzetini tazeleyerek ekmeğinizin ya da pidenizi lezzetlendirebilirsiniz.

  1. Akhisar Köfte


Manisa'nın Akhisar ilçesi ile özdeşleşen bu köfte patentlidir. Köftenin altında lezzetli tereyağlı pide bulunur. Bayat ekmek ya da pidelerinizle kıtır bir taban hazırlayabilirsiniz.

  1. Salçalı Ekmek Kanapesi


İsrafı önlemek için kendinize lezzetli bir salçalı ekmek hazırlayabilirsiniz. Çorbalarınızın yanında keyifle tüketebilirsiniz

Şunlara da göz atın;

  1. Bayat ekmek nasıl yumuşatılır?
  2. Bayat ekmekle yapılabilecek tarifler
  3. Besinler taze mi bayat mı olduğu nasıl anlaşılır?
  4. Pide tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yöresel Börek Tarifleri: 12 Nefis Tarif
Raf Ömrü Uzun Olan Besinler: Uzun Süre Saklanan 15 Gıda
Dolmalık Biber Nasıl Seçilir: Dişi Biber Mi, Erkek Biber Mi?
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Pekmez Kaç Kalori, Diyette Pekmez Yenir Mi?
Maltepe Kahvaltı Mekanları: Maltepe'deki En İyi 6 Kahvaltı Mekanı