5 TL'ye İftar Menüsü
Kişi başı 5-7 tl'ye iftar menüsünü sizler için hazırladık. İşte, 'İftara ne pişirsem?' diyenler için ana yemek, ara sıcak ve tatlıdan oluşan 5 tl'lik iftar menüsü:

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte 'İftarda ne pişirsem?' sorusu çok popüler oldu. İftarda hem ekonomik, hem de sağlıklı bir menü hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Kişi başı yalnızca 5-7 tl'ye denk gelen bu menü çorba, ana yemek, ara sıcak ve tatlıdan oluşmaktadır. İşte, ekonomik ve pratik 5 tl'lik iftar menüsü:


  1. Arpa Şehriye Çorbası


Malzemeler;

  1. 1.5 su bardağı arpa şehriye
  2. 1 adet kuru soğan
  3. 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  4. 1 adet çarliston biber
  5. 30 gr. tereyağı
  6. 1 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
  7. 5 su bardağı su
  8. 1 çay kaşığı toz biber
  9. Karabiber
  10. Pul biber
  11. Nane
  12. 1 yemek kaşığı limon suyu
  13. Tuz


Yapılışı: Öncelikle soğanları ince ince kıyın ve tencereye alın. Üzerine az miktarda yağ dökerek pembeleşinceye kadar kavurun. Biberleri de ince ince doğradıktan sonra soğanların üzerine ekleyin. Daha sonra salçayı da ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Tencereye suyu ilave edin ve bir taşım kaynatın. Kaynar suya arpa şehriyeyi ilave edin ve şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Şehriyeler tamamen piştiğinde çorbanın baharatları ekleyin ve karıştırın. Çorbayı 10 dakika dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın. Üzerini limon suyu ve maydanozla zenginleştirin.


  1. Fırında Sebzeli Tavuk Baget


Malzemeler;

  1. 500 gram tavuk baget
  2. 500 gram patates
  3. Sıvıyağ
  4. Kırmızı toz biber
  5. Tuz
  6. Sosu için:
  7. 2 su bardağı su
  8. 1 yemek kaşığı domates salçası
  9. Üzeri için:
  10. Domates, biber (istediğiniz sebzeyi ekleyebilirsiniz)


Yapılışı: Önce patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından elma dilimi şeklinde doğrayın. Bir kasede sıvı yap ve baharatları karıştırın. Patatesleri bu karışıma bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika patatesleri pişirin. Farklı bir tencereye tavuk ve suyu alın. Tavukları bir taşım kaynatın. Tavukları, patatesin olduğu tepsiye alın. Bir kasede salça ve suyu karıştırarak sosunu hazırlayın. Hazırladığınız sosu tavuk ve patateslerin üzerinde gezdirin. İsteğe göre tepsinin kenarlarını domates ve biber ile zenginleştirebilirsiniz. Tekrar fırını açarak 180 derecede 20 dakika pişirin. 


  1. Meyhane Pilavı


Malzemeler;

  1. 2 su bardağı pilavlık bulgur
  2. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  3. 2 diş sarımsak
  4. 1 adet kuru soğan
  5. 1 yemek kaşığı salça
  6. 3.5 su bardağı su
  7. 1 adet sivri biber
  8. 2 adet domates
  9. 150 gram tereyağı
  10. Kuru nane
  11. Tuz


Yapılışı: Sarımsak, soğan ve biberleri ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Pilav tenceresine az miktarda yağ dökün. Soğan, biber ve sarımsakları ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Kavrulmuş soğanlara kuru nane ve bulguru ekleyerek karıştırın. Üzerine domatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın. Daha sonra suyunu ilave edin ve kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Sos tavasında tereyağını eritin ve bulgur pilavının üzerinde gezdirin. Pilavın üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatarak 10 dakika demlendirin.

Not: Meyhane pilavının orijinal tarifinde kuşbaşı et kullanılmaktadır. Ancak ana yemek seçimini tavuk olarak belirlediyseniz, meyhane pilavını etsiz sunmanızı öneriyoruz.


  1. Naneli Cacık


Malzemeler;

  1. 2 adet salatalık
  2. 2 su bardağı yoğurt
  3. 4-5 dal nane
  4. Üzeri için:
  5. Kuru nane
  6. Zeytinyağı


Yapılışı: Yoğurdu bir kaseye alın ve az miktarda su ile açın. Pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın. Naneyi ince ince kıyın ve sarımsağı ezin. Salatalıkları irice doğrayın. Cacığın üzerine az miktarda zeytinyağı ekleyin. Salata, nane ve sarımsağı da ilave ederek servis edin.


  1. Fırın Sütlaç


Malzemeler;

  1. 5 su bardağı süt
  2. 2 su bardağı su
  3. 1/2 su bardağı pirinç
  4. 1 paket vanilin
  5. 2 yemek kaşığı nişasta (buğday)
  6. 1 adet yumurta
  7. 1 su bardağı toz şeker


Yapılışı: Pirinçleri bir kaba alın ve üzerine su ekleyerek 1 saat dinlendirin. Bu sayede nişastalarından arınacaktır. Ardından pirinçleri ve suyu tencereye alarak çok lapa olmayacak şekilde haşlayın. Pişen pirinçleri soğuk suda süzün. Farklı bir tencereye süt ve toz şekeri alıp kaynatın. Şeker eridiğinde pirinçleri ve vanilyayı ilave edin. Bir kasede nişasta ve yumurtayı karıştırın. 2 yemek kaşığı su ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız nişastalı karışımı sütlacın içerisine ilave edin. Hazırladığınız sütlaçları güveç kaselerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tam kıvamında gerçek sütlaç tarifinin videolu anlatımını da izleyebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Doyurucu iftar yemekleri
  2. İftar için ana yemek tarifleri
  3. İftar için ara sıcaklar
  4. İftar için ıspanaklı tarifler
  5. İftar salataları

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı