5 Aralık Masterchef All Star: Dürüm Düellosu
Masterchef All Star'da, son 10 kişinin kalmasıyla birlikte yeni takımlar kuruldu. Yarışmacılardan dürüm düellosu yapmaları istendi. İşte, 5 Aralık Masterchef All Star'da çıkan dürüm tarifleri:

Masterchef All Star'da finale adım adım yaklaşırken, düello haftası için yeni takımlar kuruldu. Yarışmacılardan ilk dokunulmazlık oyunu için dürüm düellosu yapmaları istendi. İşte, Masterchef All Star'da çıkan dürüm tarifleri:

  1. Çöp Şiş Dürüm

Bonfile eti ve baharatlarla hazırlanan çöp şiş dürüm, lavaş eşliğinde sunulur. Çöp şişlere dizilen etler, ızgarada veya tavada pişirilir. Etlerin arasına mutlaka kuyruk yağı eklemek gerekir.

  1. Tavada Tavuk Şiş

Tavuk göğsü, zeytinyağı ve baharatlarla hazırlanan bu yemek, domates, soğan ve biberle zenginleştirilir. Çöp şişlere dizilen tavuk göğsü, tavada kızartıldıktan sonra lavaşa sarılarak servis edilir.

  1. Urfa Dürüm

Az yağlı kıyma, kuyruk yağı, sarımsak, soğan ve salça ile hazırlanan Urfa kebabı, en çok tüketilen dürüm çeşitlerinden biridir. Izgarada veya fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.

  1. Adana Kebap Dürüm

Türk mutfağında en çok tüketilen dürüm çeşidi, Adana kebaptır. Kuzu etinin zırhla çekilmesiyle hazırlanır. Yanında közlenmiş biber, domates ve soğanla birlikte sunulur. 

  1. Nohut Dürüm

Antep mutfağıyla özdeşleşen nohut dürüm, haşlanmış nohut, maydanoz, kapya biber ve soğan ile hazırlanır. İsteğe göre nohutlar bütün olarak veya ezilerek lavaşa sürülebilir.

Daha fazlası için masterchef tariflerine göz atın.

Haber Kategorileri

MasterChef'ten Haberler

Lezzetli Haberler

Yöresel Börek Tarifleri: 12 Nefis Tarif
Raf Ömrü Uzun Olan Besinler: Uzun Süre Saklanan 15 Gıda
Dolmalık Biber Nasıl Seçilir: Dişi Biber Mi, Erkek Biber Mi?
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Pekmez Kaç Kalori, Diyette Pekmez Yenir Mi?
Maltepe Kahvaltı Mekanları: Maltepe'deki En İyi 6 Kahvaltı Mekanı