Kaşık Tatlısı

Kaşık Tatlısı
16 Mart 2024

Görünümü ile tiramisuya benzetilen kaşık tatlısı, tavuk göğsü ve supanglenin birleşiminden oluşur. Üzeri kakao ile kaplanan bu tatlı, kaşık kaşık mutluluk verdiği için çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, tadı damağınızda kalacak kaşık tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Kaşık Tatlısı Kaç Kalori?

Bir porsiyon kaşık tatlısı, 368 kalori değerindedir. 

Tiramisu, supangle ve tavuk göğsü tariflerine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaşık Tatlısı için

Malzemeler

Tavuk göğsü için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı / margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker

Supangle için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket bitter çikolata

Üzeri için:

  • 1-2 yemek kaşığı kakao
Kaşık Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğsü için, tencerede tereyağını eritin. Üzerine un ekleyerek 5 dakika kavurun. 
  2. Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyin ve bu esnada durmadan karıştırın. 
  3. Muhallebi kıvamına geldiğinde toz şekeri ilave edip 1 dakika daha pişirin. Tavuk göğsü piştiğinde ocaktan alın. Üzerine vanilyayı ekleyerek blenderdan geçirin. 
  4. Hazırladığınız tavuk göğsünü borcama veya kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın. 
  5. Supangle için, çikolata dışındaki malzemeleri tencereye alın ve kıvam alana kadar pişirin. 
  6. Ocaktan alınca çikolatayı ekleyin ve pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın. 
  7. Tavuk göğsü kabuk tuttuğunda, supangleyi üzerine yayın. Spatula yardımıyla düzeltin. 
  8. Hazırladığınız kaşık tatlısını buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Servis etmeden önce elekten geçirilmiş kakaoyu üzerine ekleyin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Kaşık tatlısını misafir ağırlarken sunacaksanız, kısır ve 3 2 1 poğaça eşliğinde servis edebilirsiniz. Sade bir şekilde sunacaksanız, bir fincan espresso eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tavuk göğsünü hazırlarken sütü yavaş yavaş ekleyin. Bu işlem unun topaklanmaması için önemlidir. 
  • Hazırladığınız tavuk göğsünü mutlaka blenderdan geçirin. 
  • Tavuk göğsü tamamen soğumadan supangleyi üzerine dökmeyin. Aksi takdirde iki tatlı birbirine karışır ve istediğiniz görüntüyü elde edemezsiniz.
  • İsteğe göre bitter çikolata yerine sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo