KABAK TATLISI

6 Kişilik
Kabak tatlısı tarifi için malzemeler
  • 2 kg bal kabağı
  • 500 gr toz şeker
  • 2 tane karanfil
  • 200 gr iri çekilmiş ceviz içi
Kabak tatlısı hazırlanışı

Kabakların kabuğunu soyup iri parçalar şeklinde doğrayın. Tabanı geniş bir tencereye parçaları yan yana dizin. Üzerine şekeri serpip karanfil ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 saat bu şekilde bekletin. Suyunu salan kabağı 1 saat süreyle kısık ateşte pişirin. Ilındıktan sonra üzerine ceviz serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!