Pudingli Kurabiye

Pudingli Kurabiye
05 Mart 2024

Çay saatlerinin yanına çok yakışacak bir kurabiye arıyorsanız, sizi böyle alalım. Hem lezzetiyle, hem de pratikliği ile hep yapmak isteyeceğiniz pudingli kurabiye, yalnızca 7 malzemeden oluşur. 30-35 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa, pudingli kurabiye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Pudingli kurabiye gibi kısa sürede hazırlanan tarifler arıyorsanız, kolay kurabiye tariflerinden ilham alabilirsiniz.

Pudingli Kurabiye Kaç Kalori?

1 porsiyon pudingli kurabiye, yaklaşık 290 kalori değerindedir.

Pudingli Kurabiye Nasıl Saklanır?

Pudingli kurabiyeyi hemen tüketmeyecekseniz veya fazla yaptıysanız, plastik veya cam saklama kaplarına doldurun. Üzerini hava almayacak şekilde kapatarak muhafaza edebilirsiniz. Dilerseniz, buzdolabı poşetine koyup ağzını düğümledikten sonra da saklayabilirsiniz. Farklı saklama önerileri için, ''Kurabiye nasıl saklanır?'' yazısına göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pudingli Kurabiye için

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakaolu toz puding
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • Çikolata sosu (isteğe göre)
Pudingli Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tereyağı ve yumurtayı bir kaba alarak çırpın. 
  2. Üzerine kakaolu toz pudingi, unu ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce yoğurun.
  3. Kurabiye hamurunu buzdolabında 10 dakika dinlendirin. 
  4. Ardından kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak kurabiye şekli verin. 
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzeri çatlayan kurabiyeleri fırından çıkarın ve servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Pudingli kurabiyeyi, bir fincan çay veya espresso eşliğinde servis edebilirsiniz. Eğer misafir ağırlarken sunacaksanız, yanında kısır, bayatlamayan poğaça ve rus salatası ile birlikte sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Arzuya göre kakaolu puding yerine, çilekli, muzlu veya vanilyalı toz puding karışımı da kullanabilirsiniz. 
  • Pişirme esnasında kurabiyelerin üzerinin koyulaşmasını beklemeyin. Üzeri çatladıysa ve tabanı pembeleştiyse, kurabiyeler pişmiş demektir. 
  • Tarifte hazır çikolata sosu kullanmak istemiyorsanız, ev yapımı çikolata sosu tarifine göz atın.
  • Dilerseniz, pişirmeden önce kurabiyelerin ortasına bir adet fındık yerleştirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo