EZOGELİN ÇORBASI

6 Kişilik
Ezogelin çorbası tarifi için malzemeler
  • 1.5 çay bardağı kırmızı mercimek Yarım çay bardağı baldo pirinç 1 kahve fincanı pilavlık bulgur 1 çorba kaşığı un 50 gr margarin 2 çorba kaşığı domates salçası 8 su bardağı et suyu Pulbiber
  • nane Tuz
Ezogelin çorbası hazırlanışı

Kırk gr margarini derin bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun.

Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.

Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kalan margarini bir tavada eritin. Pulbiber ve naneyi ilave edip kavurun. Ezogelin Çorbasının üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:48:41

Tarif tam oturmuş! favori çorbalarımdan biridir. Ellerinize ve emeğinize sağlık.

Misafir12.10.2016 16:53:08

benim bi sorum olucak.. tum tarıflerde et suyu tavuk suyu dıyosnuz.. nasıl hazırlanıyo acabaa :(

Misafir12.10.2016 16:55:11

ben ezogelının enguzelını burda tattım hemen yaptım ve bayıldım siddedle tavsıye ederım

Misafir12.10.2016 17:01:51

ben de gördüm çok güzel bi tarife benziyo birazdan pişiricem ama et suyu diyo tavuk suyuyla da olamilir mi acaba

Misafir12.10.2016 17:03:04

ezo gelin çorbası soğansız olur mu.

Misafir12.10.2016 17:22:11

bende yapıcam şimdi

Misafir12.10.2016 17:36:17

Benmarem hep katı oluyor neden acaba???

Misafir12.10.2016 17:39:32

Sogan ve kiyma ile daha lezzetli oluyor :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!