ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU KARADENİZ BÖLGESİ YEMEKLERİ PETALUDA

PETALUDA

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Petaluda tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un

Şerbet için

  • 2 bardak tozşeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • 2 su bardağı ayçiçeğiyağı

Süslemek için

  • 1 çay fincanı ceviz içi
Petaluda Nasıl Yapılır

Unu bir kaba eleyip or­tasını havuz gibi açın. Tuz, su ve yumur­tayı ek­leyip yoğurun. Üzerini bir bez­le ör­tüp 1 saat kadar bek­letin.

Hamuru iki par­çaya ayırıp ok­lavay­la man­tı hamuru kalın­lığın­da açın. 10 san­tim enin­de şerit­lere bölün. Her bir şeridi 6-7 san­tim uzun­luğun­da par­çalara ayırın. Kenar­ların­dan 1 san­tim bırakıp bir­birine paralel olarak 6-7 kez daha kesin. İkin­ci şeridin ar­kasın­dan birin­ci şeridi yavaş­ça yukarı çekin. Onun için­den üçün­cü şeridi yavaş­ça geçirip yukarı çekin. Şerit­leri bir­biri içerisin­den es­netip geçirerek al­tın­cı şeridi yedin­ci şeridin tam or­tasına yapış­tırın.

Şer­bet için toz­şeker, su ve limon suyunu bir ten­cereye alıp kay­natın. Şer­bet kıvamın­da koyulaş­tığın­da bir kenara alıp bek­letin. Ceviz içini havan­da dövün.

Ay­çiçeği yağını derin bir ten­cereye alıp kız­dırın. Hamur­ları kız­gın yağ­da sarı renk­te kızar­tıp sıcak şer­bete atın. 1-2 dakika bek­letip süzerek ser­vis tabağına alın. Üzerine ceviz içi ser­pip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!