ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU KARADENİZ BÖLGESİ YEMEKLERİ FINDIKLI UN HELVASI

> FINDIKLI UN HELVASI
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı un helvası tarifi için malzemeler
  • 250 gram tereyağı3 su bardağı un2 su bardağı toz şeker1 kahve fincanı su1 su bardağı ince çekilmiş fındık
Fındıklı un helvası Nasıl Yapılır

Tereyağını geniş bir tavada eritin. Unu ilave edip sürekli karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

Tozşekeri 1 kahve fincanı su ile ıslatıp una ekleyin. Karıştırmaya devam ederek şekeri yedirinceye kadar kavurun. Çekilmiş fındığı ekleyip ocaktan alın. Fındığı yedirinceye kadar karıştırın. Kaşıkla şekil vererek servis tabağına alın. Üzerine fındık serpin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.