ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU KARADENİZ BÖLGESİ YEMEKLERİ FINDIKLI UN HELVASI

Fındıklı un helvası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı un helvası tarifi için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık

Fındıklı un helvası Nasıl Yapılır

Tereyağını geniş bir tavada eritin. Unu ilave edip sürekli karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

Tozşekeri 1 kahve fincanı su ile ıslatıp una ekleyin. Karıştırmaya devam ederek şekeri yedirinceye kadar kavurun. Çekilmiş fındığı ekleyip ocaktan alın. Fındığı yedirinceye kadar karıştırın. Kaşıkla şekil vererek servis tabağına alın. Üzerine fındık serpin.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, püf noktaları ve servis önerileri ile birlikte sunulan sade un helvası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.