ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ DÜĞÜLÜ HAŞHAŞ TATLISI

Düğülü Haşhaş Tatlısı

Düğülü Haşhaş Tatlısı

Afyonkarahisar bölgesine ait düğülü haşhaş tatlısı, çevre illerde de çok sevilen bir tatlıdır. Haşhaş ve ince bulgur ile hazırlanan bu tatlı, şeker ve tereyağı ile tatlandırılır. Sadece 5 malzeme ile hafif ve lezzetli bir tatlı yapmak istiyorsanız malzemelerinizi hazırlayın. Düğülü haşhaş tatlısının detayları aşağıda. 

Farklı lezzetler için bükme ve göce köftesi tariflerine göz atın. 

Kaç
Kişilik

9 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Düğülü Haşhaş Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 3 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 

Düğülü Haşhaş Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tencere içerisinde ince bulgur, şeker ve haşhaş kavrulur. 
  • Tereyağı eklenir ve tereyağı eridiği gibi yavaş yavaş süt eklenerek karıştırılır. 
  • Muhallebi kıvamına geldiğinde servis tabağına dökülerek soğutulur. 
  • Soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!