Düğülü Haşhaş Tatlısı

Afyonkarahisar bölgesine ait düğülü haşhaş tatlısı, çevre illerde de çok sevilen bir tatlıdır. Haşhaş ve ince bulgur ile hazırlanan bu tatlı, şeker ve tereyağı ile tatlandırılır. Sadece 5 malzeme ile hafif ve lezzetli bir tatlı yapmak istiyorsanız malzemelerinizi hazırlayın. Düğülü haşhaş tatlısının detayları aşağıda.
Farklı lezzetler için bükme ve göce köftesi tariflerine göz atın.
Kaç
Kişilik
9 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Düğülü Haşhaş Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Düğülü Haşhaş Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Tencere içerisinde ince bulgur, şeker ve haşhaş kavrulur.
- Tereyağı eklenir ve tereyağı eridiği gibi yavaş yavaş süt eklenerek karıştırılır.
- Muhallebi kıvamına geldiğinde servis tabağına dökülerek soğutulur.
- Soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR