ANASAYFA TARİFLER AKDENİZ YEMEKLERİ SAMSA TATLISI

Samsa Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Samsa Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr milföy hamuru
  • Yarım su bardağı toz badem
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta akı 

Şerbet için:

  • 3.5 kahve fincanı toz şeker
  • 2 çay bardağı su
  • Yarım limon

Samsa Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta badem, şeker ve yumurta akını karıştırın. Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında açıp hazırladığınız bademli karışımı ortasına uzunlamasına yayın.
  • Hamuru rulo şeklinde sarıp bir tepsiye alın ve 45 dakika dinlendirin. Küçük parçalar halinde kesip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
  • Bir tencerede şeker, su ve limonu kaynatıp şerbet hazırlayın. Fırından aldığınız sıcak hamurun üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün.
  • Tatlı şurubu çekince ılık ya da soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Özel günlerde sunabileceğiniz yeni tarifler arıyorsanız, şerbetli tatlılara göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!