ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR SAKIZLI VE SUSAMLI İRMİK TATLISI

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 10 çorba kaşığı irmik
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 15 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 damla sakızı
  • 2 çorba kaşığı beyaz susam

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker ve irmiği tencereye alın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.
  • Koyulaşınca tereyağını ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Damla sakızını havanda ezin.
  • Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp soğuk muhallebiye ekleyin. Mikserle düzgün bir karışım olana kadar çırpın.
  • Vanilya ve damla sakızını ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp üzerine susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri altın rengini alıncaya kadar pişirin. Soğuyunca kare dilimlere kesin, servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!