Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı
22 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı için

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 10 çorba kaşığı irmik
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 15 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 damla sakızı
  • 2 çorba kaşığı beyaz susam
Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Süt, şeker ve irmiği tencereye alın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.
  2. Koyulaşınca tereyağını ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Damla sakızını havanda ezin.
  3. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp soğuk muhallebiye ekleyin. Mikserle düzgün bir karışım olana kadar çırpın.
  4. Vanilya ve damla sakızını ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp üzerine susam serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri altın rengini alıncaya kadar pişirin. Soğuyunca kare dilimlere kesin, servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo