ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR MUHALLEBİLİ KEMAL PAŞA TATLISI

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket Kemal Paşa tatlısı

Şerbeti için

  • 1 kg toz şeker
  • 1 litre su

Muhallebisi için

  • 5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • File Antep fıstığı
  • Çilek

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için, su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynayan şerbete tatlıları ilave edip 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Muhallebisi için süt, toz şeker ve nişastayı bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Muhallebi katılaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Şerbetini çeken Kemal Paşa tatlılarını bir kalıba dizin. Üzerlerine sıcak muhallebiyi dökün ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Üzerini file Antep fıstığı ve çilekle süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Lezzetine doyamayacağınız kemalpaşa tatlısı ve klasik muhallebi tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!