ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR MUHALLEBİLİ KADAYIF

muhallebili kadayıf

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

muhallebili kadayıf tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr kadayıf
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 su bardağı ceviz

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 Türk kahve fincanı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema

muhallebili kadayıf Nasıl Yapılır

Yapılışı


Kadayıfı 1_2 saat öncesinden derin dondurucuya atın. Kullanacağınız zaman kolayca kırarak tencereye koyun.

İçine yağı, şekeri ekleyip kadayıflar kızarana kadar sürekli karıştırın. Devamlı karıştırmazsanız yanabilir. Kadayıflar kızarınca cevizi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Muhallebisini hazırlamak için sütü ocağa koyun. İçine unu ve mısır nişastasını azar azar dökün bu arada tel çırpıcı kullanın kaşıkla yaparsanız topaklanır. Krema hariç diğer malzemeleri de ekleyip pişirin.

Muhallebiyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca içine kremayı boşaltıp mikserle 10 dk çırpın.

Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen bir kaba yayın. Üstüne muhallebiyi döküp kaşık yardımıyla düzeltin. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serpin.


Not: Bu tatlıyı ya yiyeceğiniz gün yapın ya da üzerinin kadayıfını yiyeceğiniz zaman serpin. Yoksa kadayıflar yumuşar ve istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.

Yorumlarınız

Lezzet ekibi12.10.2016 17:07:23

Üyelerimizden Mutfak kurduna bizimle tarifini paylaştığını için çok teşekkür ederiz. Yeni tariflerinizi bekliyoruz.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.