Mini Alman Pasta

Mini Alman Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mini Alman Pasta için

Malzemeler

HAMUR İÇİN

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay bardağı su

KREMA İÇİN

  • 2 yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr çilek
  • İnce dövülmüş antepfıstığı

ÜZERİ İÇİN

  • Pudraşeker
Mini Alman Pasta

Nasıl Yapılır

Kek için, unu bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın. İçine maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağı ilave edin. Unun etrafına tuz ve tozşekeri serpiştirin. Karışımı ortadan başlayarak unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 9 parçaya ayırın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurların üzerine elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirip mayalanması için bekleyin. 175 dereceye ayarlı fırında pişirin. Krema için, 2 yumurta sarısını, süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencereye aktarın. Muhallebi kıvamında pişirin. Kekler pişip ılındıktan sonra biraz üstten olmak üzere enine ikiye kesin. Kremayı krema sıkma torbasına doldurun. Keklerin ortasına kremayı paylaştırın. Dilimlenmiş çilekleri ekleyin. İnce dövülmüş antepfıstığı serpiştirin. Üzerlerine pudraşeker serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo