ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR MİNİ ALMAN PASTA

Mini Alman pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mini Alman pasta tarifi için malzemeler

HAMUR İÇİN

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay bardağı su

KREMA İÇİN

  • 2 yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr çilek
  • İnce dövülmüş antepfıstığı

ÜZERİ İÇİN

  • Pudraşeker

Mini Alman pasta Nasıl Yapılır

Kek için, unu bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın. İçine maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağı ilave edin. Unun etrafına tuz ve tozşekeri serpiştirin. Karışımı ortadan başlayarak unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 9 parçaya ayırın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurların üzerine elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirip mayalanması için bekleyin. 175 dereceye ayarlı fırında pişirin. Krema için, 2 yumurta sarısını, süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencereye aktarın. Muhallebi kıvamında pişirin. Kekler pişip ılındıktan sonra biraz üstten olmak üzere enine ikiye kesin. Kremayı krema sıkma torbasına doldurun. Keklerin ortasına kremayı paylaştırın. Dilimlenmiş çilekleri ekleyin. İnce dövülmüş antepfıstığı serpiştirin. Üzerlerine pudraşeker serpip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:52:40

çok güzel

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.