ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KAYMAKLI YÜZYILLIK TATLI

Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı

Kaymaklı yüzyıllık tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 3 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 2 Türk kahvesi fincanı irmik
  • 5 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı toz haşhaş
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 2 dövülmüş karanfil

Şurubu için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker

Üzeri için

Kaymak

Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri, derin bir kabın içinde mikserle 3-4 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağı ve yoğurdu ekleyerek 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin.
  • Bir başka kabın içinde irmik, un, kabartma tozu, ceviz içi, toz haşhaş ve dövülmüş karan li iyice karıştırın. Mahlebi de ekleyerek hazır hale getirin.
  • Yumurtalı karışımın içine unlu karışımı azar azar ekleyerek bir tahta kaşıkla karıştırmaya başlayın.
  • Birbirleriyle iyice özdeşleşen ve pürüzsüzleşen katı kıvamlı hamuru, yağladığınız orta boy fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Şurup için su ve şekeri bir tencerede, orta ısılı ateşin üzerinde pişirin. Şurup kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın ve ılınmasını bekleyin.
  • Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şurubu gezdirip, 15-20 dakika çekmesini bekleyin. Sonra da dilimleyerek, taze süt kaymağıyla beraber servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!