Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1567 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10734 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Vejetaryen Köfte
Nohutlu Yayla Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Sütlü Tatlılar
İmam Sarığı
İmam Sarığı
07 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Biber Kızartması Nasıl Yapılır?
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
İmam Sarığı için
Malzemeler
Keki için
3 yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
Bir tutam tuz
Yarım çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yarım paket krem şanti
Kenarları için
Hindistan cevizi
Üzeri için
Bitter çikolata
İmam Sarığı
Nasıl Yapılır
Keki için yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Sarısının içine toz şekeri ilave edip 5 dakika çırpın.
Yumurta aklarına bir tutam tuz atıp kar gibi olana kadar çırpın.
Sarıların içine ılık su ilave edip tekrar çırpın.
Kakao, un ve kabartma tozunu ekleyin.
Yumurta aklarını söndürmeden karışıma ekleyip tahta kaşık ile karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen cam bir fırın kalıbına döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Kreması için süt, toz şeker ve unu bir tencereye alarak muhallebi kıvamında pişirin.
Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyin.
Vanilya ve toz krem şantiyi ilave edip mikser yardımıyla çırpın.
Kekiniz soğuduktan sonra yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla kekten parçalar kesin.
Bir parçanın üzerine krema koyup başka bir parçayla üzerini kapatın.
Kenarlarına da krema sürüp Hindistan cevizine bulayın.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlının üzerine döküp servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yöresel Tarifler
Kek Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Atıştırmalık
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Sütlü Tatlılar
45 Dakika
Fırında Süt Helvası Tarifi
Selinhdr
Sütlü Tatlılar
55 Dakika
Malva Puding Tarifi
Selinhdr
Sütlü Tatlılar
25 Dakika
Fincan Tatlısı Tarifi
Selinhdr
Sütlü Tatlılar
50 Dakika
Kestaneli Fırın Sütlaç Tarifi
Selinhdr
Sütlü Tatlılar
55 Dakika
Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi
Selinhdr
Sütlü Tatlılar
60 Dakika
Balkabaklı Creme Brulee Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.