ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR CEVİZLİ VE ÇİLEK SOSLU SÜTLAÇ

Cevizli Ve Çilek Soslu Sütlaç

Cevizli ve çilek soslu sütlaç

Sütlü tatlılar arasında özel bir yere sahip olan sütlaç, birçok farklı teknikle hazırlanabilir. Cevizli ve çilek soslu sütlaç nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir gelin birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Ve Çilek Soslu Sütlaç Tarifi İçin malzemeler

  • 3/4 su bardağı Amerikan pirinci
  • 1.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz 

Çilek sosu için

  • 250 g çilek (Doğranmış)
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 1/2 su bardağı California Cevizi (Kavrulmuş, iri doğranmış)

Cevizli Ve Çilek Soslu Sütlaç Nasıl Yapılır?

  • İlk önce sosu hazırlayın. Sos için gerekli olan tüm malzemeleri ufak bir sos tenceresine alıp kaynama noktasına gelince altını kısarak 7-8 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Sütlaç için; pirinçleri su ile bir tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirin. 2.5 su bardağı süt ilave edip karıştırın.
  • Daha sonra bir tutam tuz ile toz şekeri ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Pirinçler sütü çekince kalan süt ile yumurta sarısını çırpıp tencereye ilave edin. Karıştırarak birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. 
  • Aralarına ve üstüne çilek sosu ekleyerek servis bardaklarına paylaştırın. Son olarak üstünü kavrulmuş ceviz içi ile tamamlayarak ılıması için bir kenarda bekletin.
  • Dilerseniz çilek sosuna ek olarak, ev yapımı çikolata sosu da kullanabilirsiniz.

Cevizli ve Çilek Soslu Sütlacın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sos için kullanacağınız çileklerin taze olmasına özen gösterin. Sosu hazırlamadan önce çileklerin tadına bakarak şeker miktarını değiştirebilirsiniz.
  • Pirinçlerin üzerine ilave edeceğiniz sütü yavaş yavaş ekleyin. Bu esnada pirinçleri karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Dibinin tutmaması için pirinçleri devamlı karıştırın ve mutlaka tahta kaşık kullanın.
  • Tatlıyı servis ederken ufalanmış ceviz ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Cevizli ve Çilek Soslu Sütlaç Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan çilek soslu sütlacın bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir. Dilerseniz sade bir şekilde sunulan düşük kalorili fırında sütlaç tarifini de deneyebilirsiniz.

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz sütlü tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, irmik helvası tarifine göz atabilir ve sofralarını renklendirebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!