ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR BADEMLİ HELVA

Bademli Helva

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Helva Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç unu
  • 2 su bardağı sıcak süt
  • 1 kahve fincanı eritilmiş margarin
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı badem
  • 2 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • File badem

Bademli Helva Nasıl Yapılır?

Toz şekeri süte ilave edip eritin. Pirinç ununu tereyağı ve margarin karışımına ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Bademleri ilave edip kavurmaya devam edin. Şekerli sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Kısık ateşte pişirerek sütü iyice çekmesini sağlayın. Kıvama gelince ocağı kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyan tatlıdan kaşıkla alıp şekil verin. Üzerini file badem ile kaplayıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!