Bademli Helva

Bademli Helva
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Bademli Helva için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç unu
  • 2 su bardağı sıcak süt
  • 1 kahve fincanı eritilmiş margarin
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı badem
  • 2 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • File badem
Bademli Helva

Nasıl Yapılır

Toz şekeri süte ilave edip eritin. Pirinç ununu tereyağı ve margarin karışımına ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Bademleri ilave edip kavurmaya devam edin. Şekerli sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Kısık ateşte pişirerek sütü iyice çekmesini sağlayın. Kıvama gelince ocağı kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyan tatlıdan kaşıkla alıp şekil verin. Üzerini file badem ile kaplayıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo