ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ŞILLIK

Şıllık

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Şıllık Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 3 su bardağı su
  • 300 gr iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 1 tutam tuz

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Şıllık Nasıl Yapılır?

Hazırlaması zahmetli olan tatlının hamurunun kolaylıkla yapılabilmesi için tavanın çok sıcak olmasına özen gösterin. Un, su, nişasta ve tuzu mikserle çırparak boza kıvamında bir hamur elde edin. On dakika dinlenmeye bırakın. Yanmaz tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Hazırladığınız hamurdan bir kepçe kadarını tavaya aktararak her iki tarafını da pişirin. Hamur bitinceye kadar bu işlemi sürdürün. Hazırladığınız hamurlardan üç tanesini aralarına ceviz serperek servis tabağına üst üste dizin. İri çekilmiş ceviz içi serpiştirin. Üzerine diğer üç hamur kapatın. Kare şekilde dilimleyin. Şerbeti için tüm malzemeyi kaynatın. Şerbet sıcakken tatlının üzerine dökün. Üzerine ceviz içi serperek ılık servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:11

yapan olsada yesekkkk


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!