ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR SABUNİ HELVA

SABUNİ HELVA

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sabuni helva tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr tuzsuz badem
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • 200 ml bal
  • Yarım çay bardağı susam yağı

Süslemek için

  • Kuru meyve şekerlemeleri
Sabuni helva Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz sabuni helva da...

Bademleri kaynar suda bekletip kabukları nı soyun. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 5 dakika bekletin. Mutfak
robotunda un haline getirin.

Nişastayı 3-4 kaşık suda inceltin. Balı ilave edip karıştırın. Ballı nişasta karışımı ve bademi tavaya alın. Kısık ateşte karıştırarak 20 dakika pişirin. Susam yağını azar azar ekleyin. Helva macun haline geldiğinde tavayı ocaktan alın. Kare tepsiye döktüğünüz helvanın üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Ilındıktan sonra kare şeklinde dilimleyin. Kuru meyve şekerlemeleriyle süsleyip ılık ya da soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!