Sabuni helva

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Sabuni helva tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 200 gr tuzsuz badem
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 200 ml bal
- Yarım çay bardağı susam yağı
Süslemek için
- Kuru meyve şekerlemeleri
Sabuni helva Nasıl Yapılır
Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz sabuni helva da...
Bademleri kaynar suda bekletip kabukları nı soyun. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 5 dakika bekletin. Mutfak
robotunda un haline getirin.
Nişastayı 3-4 kaşık suda inceltin. Balı ilave edip karıştırın. Ballı nişasta karışımı ve bademi tavaya alın. Kısık ateşte karıştırarak 20 dakika pişirin. Susam yağını azar azar ekleyin. Helva macun haline geldiğinde tavayı ocaktan alın. Kare tepsiye döktüğünüz helvanın üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Ilındıktan sonra kare şeklinde dilimleyin. Kuru meyve şekerlemeleriyle süsleyip ılık ya da soğuk servis yapın.
Bademleri kaynar suda bekletip kabukları nı soyun. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 5 dakika bekletin. Mutfak
robotunda un haline getirin.
Nişastayı 3-4 kaşık suda inceltin. Balı ilave edip karıştırın. Ballı nişasta karışımı ve bademi tavaya alın. Kısık ateşte karıştırarak 20 dakika pişirin. Susam yağını azar azar ekleyin. Helva macun haline geldiğinde tavayı ocaktan alın. Kare tepsiye döktüğünüz helvanın üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Ilındıktan sonra kare şeklinde dilimleyin. Kuru meyve şekerlemeleriyle süsleyip ılık ya da soğuk servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!