ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ PORTAKALLI PUDİNG

Portakallı Puding

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

21 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı Puding Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı portakal marmeladı

Puding için

  • 175 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 175 gr toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta
  • 120 ml süt
  • 245 gr kek unu
  • 1 çay kaşığı toz zencefil

Şurup için

  • 120 ml portakal suyu
  • 115 gr toz şeker
  • 2 portakal (kabuksuz dilimlenmiş)

Sunum için

  • Çırpılmış krema

Portakallı Puding Nasıl Yapılır?

Pudingi pişireceğiniz kabı tereyağı ile yağlayıp tabanına yağlı kağıt serin. Portakal marmeladını kalıbın tabanına sürün. Tereyağı, portakal kabuğu, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpın. Elenmiş un, tuz ve zencefili ekleyerek karıştırın. Sütü ilave edin. Hamuru kalıba doldurun. Kalıbın ağzına 2 kat yağlı kağıt serip üzerini birkaç kat alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Kalıbı derin bir tencerenin içine yerleştirip kalıbın yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 1.5 saat pişirin (tencerenin içindeki su azaldıkça su ekleyin). Şurup için, portakal suyu ve şekeri kaynatın. Soğutup portakal dilimlerini şuruba ekleyin. Pudingi tencereden çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin. Büyük bir servis tabağına ters çevirerek aktarın. Şurubu üzerine gezdirip portakal dilimleri ile süsleyin. Yanında krema ile birlikte sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!