ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ PATATES TATLISI

Patates Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Patates Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 patates
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş yer fıstığı
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 yumurta 

Şerbet için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu

Patates Tatlısı Nasıl Yapılır?

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı fındığı süsleme için ayırın. Kalan fındık, fıstık, un, irmik, kabartma tozu, pudra şekeri ve yumurtayı patates püresine ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın.
Tepsiyi fırından alıp pişen hamurları sıcak şerbete atın. Şerbeti çekinceye kadar bekletip servis tabağına alın. Ayırdığınız fındığı üzerlerine serpin ve ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Lezzetli ve pratik şerbetli tatlılar ile siz de sofralarınızı güzelleştirin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!