Patates Tatlısı

17 Ekim 2023 tarihinde güncellendi.
Patates Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Patates Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 patates
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş yer fıstığı
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 yumurta 

Şerbet için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
Patates Tatlısı

Nasıl Yapılır

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı fındığı süsleme için ayırın. Kalan fındık, fıstık, un, irmik, kabartma tozu, pudra şekeri ve yumurtayı patates püresine ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın.
Tepsiyi fırından alıp pişen hamurları sıcak şerbete atın. Şerbeti çekinceye kadar bekletip servis tabağına alın. Ayırdığınız fındığı üzerlerine serpin ve ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Lezzetli ve pratik şerbetli tatlılar ile siz de sofralarınızı güzelleştirin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo