PADİŞAH SARMASI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Padişah sarması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım paket baklavalık yufka
  • 500 gr ince çekilmiş badem
  • 150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)
  • 200 gr kuru incir
  • 200 gr kuru kayısı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Padişah sarması hazırlanışı

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. İncir ve kayısıyı çok ince olacak şekilde kıyın. Tezgaha 3 kat baklavalık yufka serin. Her yufka arasına eritilmiş tereyağı sürün. 3 kat yufkayı ortadan ikiye kesin. Doğradığınız incir, kayısı ve bademi üzerine serpin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin. Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. İki parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Dinlendirdikten sonra üzerine file badem serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!