Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14658 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1350 Tarif
Diyet
4424 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2422 Tarif
Hafif Yemekler
55 Tarif
İçecek
1422 Tarif
Pratik Yemek
5992 Tarif
Salata ve Meze
1380 Tarif
Sos
484 Tarif
Tatlı
9377 Tarif
Yöresel
2016 Tarif
Popüler Tarifler
Yeşil Zeytinli Mevsim Salata
Muhammara
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Padişah Sarması
Padişah Sarması
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Keten Tohumlu Tuzlu Kurabiye
2 Yumurtalı Sodalı Kek
Pastane Usulü Dereotlu Poğaça
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız)
5 Dakika Kurabiyesi
Kolay Mermer Kek
Kavurma Yumuşak Olması İçin Nasıl Yapılır?
Filizlenen Patates Yenir Mi?
Ağlayan Kek Yapmanın İpuçları
Koyun Eti ile Koç Eti Arasındaki Fark Nedir?
Kefir Mi Yoğurt Mu Daha Faydalı? Hem Yapay Zeka Hem Bir Uzmana Sorduk
Bardak Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?
Padişah Sarması için
Malzemeler
Yarım paket baklavalık yufka
500 gr ince çekilmiş badem
150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)
200 gr kuru incir
200 gr kuru kayısı
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Padişah Sarması
Nasıl Yapılır
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
İncir ve kayısıyı çok ince olacak şekilde kıyın. Tezgaha 3 kat baklavalık yufka serin. Her yufka arasına eritilmiş tereyağı sürün.
3 kat yufkayı ortadan ikiye kesin. Doğradığınız incir, kayısı ve bademi üzerine serpin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin.
Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. İki parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
Dinlendirdikten sonra üzerine file badem serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tatlı Tarifleri
Osmanlı Mutfağı
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Bayram Tatlıları
Yöresel Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Kuruyemişli Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Sütsüz Un Helvası
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
50 Dakika
Limonlu Şekerpare
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
25 Dakika
Yelpaze Baklava
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
40 Dakika
Tahinli Şekerpare
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Milföyden Baklava
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
50 Dakika
Süt Şerbetli Revani
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.