Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Portakallı Tart
Fava
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Padişah Sarması
Padişah Sarması
12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Soğanlama Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Latte Pasta Tarifi
Atom Mezesi Yapmak İçin 5 Tüyo
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
Şef Hazer Amani Kimdir?
Turşuyu Ne Sertleştirir?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Padişah Sarması için
Malzemeler
Yarım paket baklavalık yufka
500 gr ince çekilmiş badem
150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)
200 gr kuru incir
200 gr kuru kayısı
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Padişah Sarması
Nasıl Yapılır
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
İncir ve kayısıyı çok ince olacak şekilde kıyın. Tezgaha 3 kat baklavalık yufka serin. Her yufka arasına eritilmiş tereyağı sürün.
3 kat yufkayı ortadan ikiye kesin. Doğradığınız incir, kayısı ve bademi üzerine serpin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin.
Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. İki parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
Dinlendirdikten sonra üzerine file badem serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tatlı Tarifleri
Osmanlı Mutfağı
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Bayram Tatlıları
Yöresel Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Kuruyemişli Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Şerbetli Tatlılar
55 Dakika
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
55 Dakika
Kestaneli Sultan Tatlısı Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
50 Dakika
Hanım Göbeği Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
40 Dakika
Bezelye Yemeği Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
60 Dakika
Dilber Dudağı Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
55 Dakika
Şambali Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.