Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15021 Tarif
Çocuk
378 Tarif
Çorba
1371 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2504 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6584 Tarif
Salata ve Meze
1438 Tarif
Sos
496 Tarif
Tatlı
9870 Tarif
Yöresel
2046 Tarif
Popüler Tarifler
Kuru Fasulye
Boşnak Böreği
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Padişah Sarması
Padişah Sarması
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Kuru Meyveli Kek Tarifi
3 Malzemeli Buzluk Böreği Tarifi
En Kolay Muhallebi Tarifi
Tükürük Köftesi Tarifi
Pratik Mantar Kurabiye Tarifi
Kabakla Yapılabilecek 6 Kolay Tarif
Sarımsak Saklama Yöntemleri
Patlıcanla Yapılabilecek 10 Tarif
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Hızlıca Hazırlanıp Buzluğa Atılacak 8 Pratik Yiyecek
Paşa Sarması Yapmanın Püf Noktaları
Padişah Sarması için
Malzemeler
Yarım paket baklavalık yufka
500 gr ince çekilmiş badem
150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)
200 gr kuru incir
200 gr kuru kayısı
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Padişah Sarması
Nasıl Yapılır
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
İncir ve kayısıyı çok ince olacak şekilde kıyın. Tezgaha 3 kat baklavalık yufka serin. Her yufka arasına eritilmiş tereyağı sürün.
3 kat yufkayı ortadan ikiye kesin. Doğradığınız incir, kayısı ve bademi üzerine serpin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin.
Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. İki parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
Dinlendirdikten sonra üzerine file badem serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tatlı Tarifleri
Osmanlı Mutfağı
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Bayram Tatlıları
Yöresel Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Kuruyemişli Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Süt Şerbetli Haşhaşlı Tatlı Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
50 Dakika
Yumurtasız Şekerpare Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
75 Dakika
Sarma Kadayıf Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
60 Dakika
Tarak Tatlısı Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
50 Dakika
3 Malzemeli Şambali
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
70 Dakika
Bayrampare Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.