ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KURU MEYVELİ BAKLAVA

Kuru Meyveli Baklava

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru Meyveli Baklava Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg fıstıklı hazır kuru baklava
  • 100 gr kuru incir
  • 100 gr kuru kayısı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı gülsuyu
  • 4 top vanilyalı dondurma
  • 50 gr kaymak

Kuru Meyveli Baklava Nasıl Yapılır?

Şekerli sos için; kuru incir ve kayısıları zar şeklinde doğrayın. Kuru meyveleri derin bir tavaya alın. Tozşeker, su ve gülsuyunu ekleyip kısık ateşte karamelize edin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.

Kuru baklavayı servis tabağına alıp ortasını açın. Üzerine bir parça kaymak ve bir top vanilyalı dondurma yerleştirin. Karamelize edilmiş kuru meyvelerle servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.