ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KURU KAYISI REÇELİ

Kuru Kayısı Reçeli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 350 gr kuru kayısı
  • 1 kg tozşeker
  • 1 su bardağı su
  • 5~6 diş karanfil
  • 3 çorba kaşığı limon suyu

Kuru Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin reçel tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Kayısıları yıkayıp kurulayın ve ortadan ikiye ayırın. Tencereye alıp üzerine şeker, su ve karanfilleri ekleyin. Kısık ateşte kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın. Reçel kıvamını alınca limon suyunu ekleyin. Kavanozlara doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın. Kapaklarını kapatın.

Detaylı ve videolu anlatımıyla klasik kayısı reçeli tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!