KEKLİ BAKLAVA

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kekli baklava tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 20 yaprak baklava yufkası

Kek için

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 100 gr tereyağı

Şerbet için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Kekli baklava hazırlanışı

Şeker, su ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurta, şeker, vanilyayı mikserle çırpın. Un, kabartma tozu ve cevizi ekleyip karıştırın. Baklava yufkalarının aralarına eritilmiş tereyağı sürerek 10 tanesini üst üste dizin ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız kek hamurunu üzerine yayın. Kalan yufkaları da yine aralarını yağlayarak hamurun üzerine yerleştirin. En üste eritilmiş tereyağı dökün ve kare dilimleyin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan baklavanın üzerine soğuyan şerbeti dökün. Dinlendirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!