ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR KAKAOLU ŞEKERPARE

Kakaolu şekerpare

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kakaolu şekerpare tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı pudra şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gr margarin
  • 3 yumurta
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Hindistan cevizi
  • Aldığı kadar un
  • Ceviz

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limon

Kakaolu şekerpare Nasıl Yapılır

Çukur bir kapta yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı, kakaoyu karıştırın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp diğerlerini karışıma ilave edin. İrmik, Hindistan cevizi, pudra şekeri, şekerli vanilin, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp birer yarım ceviz içi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Soğuyan tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti iyice çekince servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.