ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR HURMA BOHÇASI

Hurma bohçası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurma bohçası tarifi için malzemeler

  • 12 uzun iri hurma5 kuru incir1 su bardağı soyulmuş badem1 tutam tarçın50 gr tuzsuz beyazpeynir2 diş karanfilYarım armut1 limonun suyu

Hurma bohçası Nasıl Yapılır

Hurmaları keskin bir bıçakla uzunlamasına kesin ve çekirdeklerini çıkarın.

İncirleri yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın. Bademler, karanfil ve incirleri 1 tutam tarçın ekleyip robottan geçirin ve püre haline getirin.

Armutun çekirdekli kısmını temizleyip uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.

Beyazpeynir ve armut dilimlerini aynı büyüklükte küp şeklinde doğrayın. İncirli malzemeyi hurmaların içine doldurun ve servis tabağına dizin. Peynir ve armut küpleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.