Damla Sakızlı Lokma Tatlısı

Damla Sakızlı Lokma Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Damla Sakızlı Lokma Tatlısı için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 10 gr yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 parça damla sakızı
  • Yarım çay kaşığı tuz

Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

Süslemek için

  • Toz antep fıstığı
  • Tarçın
Damla Sakızlı Lokma Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. İlk önce şerbeti hazırlayın. Toz şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alın. Kısık ateşte 20 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.
  2. Mayayı ılık su ve 1 yemek kaşığı şekerle bir kasede eritin. Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın.
  3. Mayalı suyu, havanda ezilmiş damla sakızı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Gerektiği takdirde ılık su ilave edin.
  4. Hamurun üzerini örtün ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Yağı bir tencereye alıp kızdırın.
  5. Lokma için hazırladığınız hamuru elinizle sıkarak ıslatılmış bir çay kaşığı ile lokma parçalarını koparıp kızgın yağın içine atın.
  6. Karıştırarak altın rengini alıncaya kadar pişirin. Lokmaları kevgirle çıkarıp şerbetin içine atın. Bir iki dakika bekletin ve servis tabağına alın. Üzerine fıstık ve tarçın serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Kaymak ve dondurma ile birlikte sunabileceğiniz klasik lokma tatlısına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo