ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ CEVİZLİ BÜLBÜL YUVASI

Cevizli Bülbül Yuvası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Cevizli Bülbül Yuvası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 250 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 su bardağı un

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2~3 damla limon suyu

Üzeri için

  • Ceviz
  • Toz tarçın

Cevizli Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için, su ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
  • Hamuru için yoğurt, tereyağı, karbonat ve limon suyunu geniş bir yoğurma kabında karıştırın. Unu ilave edip ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesini unlanmış tezgah üzerine alarak ince açın.
  • Açtığınız hamurlardan şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. İkinci bezeyi de aynı şekilde açın ve aynı kalıpla parçalar kesin.
  • İkinci parçaların ortasından bir kalıp yardımıyla parçalar kesin. Ortası boş hamurları tepsideki parçaların üzerine yerleştirin.
  • Cevizleri hamurların ortasındaki boşluklara yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Fırından alıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 2-3 saat dinlendirin. Üzerine tarçın serpip servis yapın.
    Eski zamanlardan günümüze kadar ulaşan klasik bülbül yuvası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!