ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ BALLI PASTA

Ballı Pasta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

11 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ballı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 ölçü şuale hamuru
  • Pastacı kreması

ÜZERİ İÇİN

  • 2 çay bardağı tozcşeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı bal
  • İri çekilmiş antepfıstığı

Ballı Pasta Nasıl Yapılır?

Şuale hamurunu hazırlayın. Krema için, süt dışındaki malzemeleri tencereye aktarın. Sütü yavaş yavaş ilave ederek ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız hamurları enine ortadan ikiye kesin. Kaşık yardımıyla içlerine kremayı paylaştırın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Eklerin üzerini çikolataya batırıp donuncaya kadar bekletin. Kağıt külah içine doldurduğunuz çikolatadan üzerlerine gezdirerek sıkın. Servis yapın.
Tarifte ihtiyaç duyacağınız şuale hamurunu da listenize ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!