ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR HURMA TATLISI

Hurma tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurma tatlısı tarifi için malzemeler

  • 75 gr tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • Yarım limonun suyu
  • 500 gr un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 kg toz şeker
  • 2 dilim limon
  • 4 su bardağı su

Hurma tatlısı Nasıl Yapılır

Tereyağını eritin. Hamur yoğurma kabına alıp ılındırın. İki yumurta sarısı, yoğurt, karbonat, limon suyu ve irmiği tereyağına ekleyip karıştırın. Unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hurma şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Su ve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra limon dilimlerini ekleyerek tencereyi ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra fırından çıkan hamurların üzerine dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.