ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ HURMA TATLISI

Hurma Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hurma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 75 gr tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • Yarım limonun suyu
  • 500 gr un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 kg toz şeker
  • 2 dilim limon
  • 4 su bardağı su

Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritin. Hamur yoğurma kabına alıp ılındırın. İki yumurta sarısı, yoğurt, karbonat, limon suyu ve irmiği tereyağına ekleyip karıştırın. Unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hurma şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Su ve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra limon dilimlerini ekleyerek tencereyi ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra fırından çıkan hamurların üzerine dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!