ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ AYVA REÇELİ

Ayva Reçeli

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ayva Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet büyük reçellik ayva
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım kahve fincanı limon suyu
  • 10 tane kuru karanfil

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları iyice yıkayıp kurulayın ve kabuklarını ince uçlu bir bıçak yardımıyla soyun. Ortasını yuvarlak çekirdek oyucu ile çıkarıp çekirdeklerini temizleyin.
  • Ayvaları rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Geniş bir kaba alıp suyunu çekmesi için oda ısısında yarım saat kadar bekletin.
  • Rendelenmiş ayvaları reçeli hazırlayacağınız geniş bir tencereye alın. Üzerine kaynatılıp soğutulmuş suyu gezdirerek dökün.
  • Ocağı orta ateşe ayarlayın ve reçel kıvamı oluşuncaya kadar tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.
  • Limon suyu ve karanfil tanelerini tencerenin içine atıp dört dakika daha pişirin.Ayvalar koyu bir reçel kıvamına gelince ocaktan alın.
  • Oda ısısında soğumaya bırakın. Soğuyunca sterilize edilmiş cam kavanozlara aktarın.
  • Kapağını sıkıca kapatıp rutubet almayan bir ortamda oda ısısında yada buz dolabında muhafaza edin.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:57

tarife göre ayvaları rendeleyin tencereye koyun üzerine su dökün kaynatın ve birazda limon suyu dökün reçel kıvamına gelince altını kapatın şeker atmanıza gerek yok yani tarife göre öyle :)


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!