ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI DÜRÜM BAKLAVA

Antep Fıstıklı Dürüm Baklava

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı Dürüm Baklava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 500 gr toz antep fıstığı
  • 150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 limonun suyu

Antep Fıstıklı Dürüm Baklava Nasıl Yapılır?

Şerbet için tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Tezgaha 3 baklavalık yufkayı üst üste yayın. Üzerine toz antep fıstığı serpin. Çok ince bir şekilde dürüm şeklinde sarın. Yağladığınız tepsiye dizin. Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın. İstediğiniz büyüklüklerde kesin. Üzerine eritilmiş tereyağı döküp yağlı kağıt ile üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyin. Daha sonra üzerine soğuk şerbeti dökün. Dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!