ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ YER FISTIĞI KREMALI PASTA

> YER FISTIĞI KREMALI PASTA
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yer fıstığı kremalı pasta tarifi için malzemeler

Kek için

  • 5 yumurta akı
  • 1 tutam tuz
  • 200 gr toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 75 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 250 gr un
  • 50 gr kakao
  • 100 ml süt
  • Yarım paket kabartma tozu

Şerbet için

  • 250 ml su
  • 200 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya

Krema için

  • 300 ml krema
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 200 gr labne peyniri
  • 200 gr yer fıstığı ezmesi
Yer fıstığı kremalı pasta Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını çırpma kabına alıp tuz ile birlikte iyice çırpın. Şeker, vanilya ve tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. Son olarak sütü ekleyin. 21 cm x 21 cm ölçülerinde yağlı kağıt serili fırın kabına hamuru aktarın ve fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Krema için krema, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Labne peyniri ve yer fıstığı ezmesini ekleyip karıştırın. Kıvamı çok koyu olursa kaşık kaşık süt ekleyebilirsiniz. Soğuyan keki enine ortadan ikiye kesin. Su, şeker ve vanilyayı karıştırıp kekin ilk katını ıslatın. Kremanın yarısını üzerine yayıp diğer keki üzerine yerleştirin. Üzerine şurup gezdirip kremanın yarısını sıvayın. Pastayı dilimlere ayırın. Kalan kremayı yıldız uçlu sıkma torbasına doldurup dilimlerin üzerine sıkın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.