ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ VİŞNELİ PARFE

> VİŞNELİ PARFE
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli parfe tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 ml krema
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 115 gr beyaz çikolata (eritilmiş)
  • 1 su bardağı vişne (çekirdeksiz)
  • 3 yemek kaşığı su
  • 10 kedi dili bisküvi
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 70 gr bitter çikolata (eritilmiş)
  • 3 yemek kaşığı kavrulmuş file badem
Vişneli parfe Nasıl Yapılır

Suyu bir kaseye alarak toz jelatini serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Kremayı mikserle çırpın. Beyaz çikolatayı ekleyerek karıştırın. Sütün yarısını ısıtıp kahve, şeker ve jelatini ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp birkaç dakika soğuttuktan sonra kremaya ekleyin. Vişneleri ilave ederek spatula ile yavaşça karıştırın. Baton kek kalıbına streç film yayın. Krema karışımını kalıba aktarın. Kedi dili bisküvileri kalan süte batırıp kremanın üzerine dizin. Derin dondurucuda en az 2 saat bekletin. Üzeri için krema ve pudra şekeri mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Parfeyi kalıptan çıkartarak servis tabağına yerleştirin. Çırptığınız kremayı üzerine sıvayın. Eritilmiş çikolatayı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurup çizgiler şeklinde sıkın. Kavrulmuş file badem serpiştirerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.