ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ TİRAMİSU PASTA

Tiramisu Pasta

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin pasta tarifleri listesinden iyi bir seçim olan pasta tiramisu yapımına püf noktalarıyla beraber tarifimizden ulaşın. Alternatif olarak klasik tiramisu tatlısı ve kupta tiramusu tariflerine göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tiramisu Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek hamuru için

  • 5 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 125 gr eritilmiş ve ılıtılmış margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için

  • 1 çorba kaşığı filtre kahve
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı tatlı kırmızı şarap
  • 2 çorba kaşığı kahve likörü

Üzeri için

  • 300 ml krema
  • 1 çay bardağı pudraşeker
  • 750 gr labne peyniri
  • 300 gr file badem

Tiramisu Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurtalar ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp mikserle 10 dakika çırpın. Un, pirinç unu, kakao, margarin, süt, kabartma tozu ve vanilyayı yumurtalı karışıma ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.

Hamuru 22 cm çapında yağlanmış kelepçeli iki kalıba paylaştırın. Kalıpları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.

Filtre kahveyi sıcak suya ilave edip karıştırarak eritin. Kırmızı şarap ve kahve likörünü ekleyip karıştırın. Kremayı çukur bir kaba alıp iki misli kabarıp katılaşana kadar çırpın. Labne peyniri ve 2 çorba kaşığı kahveli karışımı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.

Fırından çıkardığınız kekleri kalıplardan çıkarın ve enine iki eşit dilime kesin. Dilimlerin üzerlerini kahveli karışımla ıslatın. Muzları soyup dilimleyin. Kek dilimlerinin aralarına krema ve muz dilimlerini yerleştirerek üst üste dizin. Kalan krema ile kekin tüm yüzeyini kaplayın. File bademleri pastanın üzerlerine ve kenarlarına gelişigüzel serpiştirin. Buzdolabında 20 dakika bekletip dilimliyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!