Sacher Pasta

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
45 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Sacher Pasta Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 110 gr un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 100 gr tereyağı
- Yarım su bardağı kayısı reçeli
- 4 yumurta
Üzeri için
- 250 gr bitter çikolata
- Yarım su bardağı krema
Sacher Pasta Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın. 18 cm x 27 cm ölçülerinde dikdörtgen bir kalıba yağlı kağıt serin. Yumurta sarılarını ve aklarını ayırın.
- Un ve kakaoyu karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
- Tereyağı, şeker ve 2 yemek kaşığı kayısı reçelini sos tenceresinde karıştırın. Orta ateşte eriyinceye kadar karıştırın.
- Karışımı kuru malzemenin ortasına dökün. Yumurta sarılarını da ekleyip karıştırın.
- Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaseye alıp mikserle iyice çırpın. Metal bir kaşıkla kek hamuruna ekleyip karıştırın.
- Hamuru kek kalıbına aktarıp 35 dakika pişirin. Tel ızgara üzerine ters çevirip soğumaya bırakın. Küp şeklinde doğrayıp üzerlerine fırçayla reçel sürün.
- Kremayı sos tenceresinde ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve 15 dakika bekletin.
- Sosu kare şeklinde doğranmış keklerin üzerine kaşıkla dökün.
- Kalan sosu yağlı kağıttan yapılmış sıkma torbasına doldurup keklerin üzerine "S" harfi yapın ve donmaya bırakın. Servis yapın.

Dergide bu ay neler var?