ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ SACHER PASTA

Sacher Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sacher Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 110 gr un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı kayısı reçeli
  • 4 yumurta

Üzeri için

  • 250 gr bitter çikolata
  • Yarım su bardağı krema

Sacher Pasta Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. 18 cm x 27 cm ölçülerinde dikdörtgen bir kalıba yağlı kağıt serin. Yumurta sarılarını ve aklarını ayırın.
  • Un ve kakaoyu karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
  • Tereyağı, şeker ve 2 yemek kaşığı kayısı reçelini sos tenceresinde karıştırın. Orta ateşte eriyinceye kadar karıştırın.
  • Karışımı kuru malzemenin ortasına dökün. Yumurta sarılarını da ekleyip karıştırın.
  • Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaseye alıp mikserle iyice çırpın. Metal bir kaşıkla kek hamuruna ekleyip karıştırın.
  • Hamuru kek kalıbına aktarıp 35 dakika pişirin. Tel ızgara üzerine ters çevirip soğumaya bırakın. Küp şeklinde doğrayıp üzerlerine fırçayla reçel sürün.
  • Kremayı sos tenceresinde ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve 15 dakika bekletin.
  • Sosu kare şeklinde doğranmış keklerin üzerine kaşıkla dökün.
  • Kalan sosu yağlı kağıttan yapılmış sıkma torbasına doldurup keklerin üzerine "S" harfi yapın ve donmaya bırakın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!