Petit Beurre Pastası

Petit Beurre Pastası
11 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Petit Beurre Pastası için

Malzemeler

  • 400 gr petit beurre bisküvi
  • 250 ml kahve

Kreması için

  • 500 ml süt
  • 60 gr mısır nişastası
  • 180 gr toz şeker
  • 50 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı pudra şeker
  • 350 ml krema
  • Kakao
Petit Beurre Pastası

Nasıl Yapılır

Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Akları 1 tutam tuz ile katılaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabında bekletin. Yumurta sarıları, mısır nişastası ve 150 ml sütü bir kasede iyice çırpın. Kalan sütü bir tencereye alıp vanilya, şeker ekleyin ve orta ateşte ısıtın. Yumurta sarısı karışımını ince ince ekleyip hızlıca karıştırın ve kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ve yumurta akını ekleyerek karıştırın. Tekrar ocağa yerleştirip 2 dakika daha karıştırarak pişirin. isküvileri kahveye batırıp kare bir kalıbın tabanına  tek kat dizin. Kremanın 1/3 ünü bisküvilerin üzerine yayın. Üzerine tekrar kahveye batırılmış bisküvileri dizip kremanın yarısını ekleyin. İşlemi bir kez daha tekrarlayın. En üste ıslatılmış bisküvi dizin. Kremayı pudra şeker ile koyulaşıncaya kadar çırpın ve bisküvinin üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat soğutun. En üste kakao serpiştirip süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo