ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ MUZLU KARAMELLİ RULO PASTA

Muzlu Karamelli Rulo Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Muzlu Karamelli Rulo Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 çay bardağı esmer şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 orta boy muz

Kreması için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 1.5 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 g tereyağı

Üzeri için

  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Karamel sos (1 su bardağı toz şeker~1 su bardağı sıcak su~200 ml krema)

Muzlu Karamelli Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurta, şeker ve vanilyayı bir kaba alın. Köpük olana kadar çırpın. Üzerine süt, kabartma tozu ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Yağlı kağıt ile birlikte sıcak olarak rulo şeklinde sararak 7-8 dakika beklettikten sonra ruloyu açın. Kreması için gerekli olan bütün malzemeleri tencereye koyarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Daha sonra bir kenarda ılınmasını bekleyin. Soğumuş olan kek hamurunu yarım çay bardağı süt ile ıslatın ve üzerine hazırladığınız kremayı yayın. İki muzu pastanızın bir kenarına yerleştirerek kekinizi rulo şeklinde sarın. Rulo pastanızın üzerine sırasıyla pudra şekeri ve Hindistan cevizini dökün. Son olarak karamel sosunu döküp servis yapın.

Karamel sosu hazırlamak
Karameli hazırlamak için bir tavada toz şekeri kısık ateşte eritin. Kahverengi bir renk aldığında tereyağını ilave edip tamamen eriyene kadar hızlıca karıştırın. Kremayı ekleyin ve ocaktan alıp iyice karıştırın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!