ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ KESTANELİ VE BALKABAKLI PASTA

Kestaneli Ve Balkabaklı Pasta

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli Ve Balkabaklı Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta • 1 su bardağı tozşeker3 su bardağı un • 1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 limonun rendelenmiş kabuğu1 su bardağı süt • Yarım su bardağı sıvıyağ1 su bardağı doğranmış karışıkmeyve şekerlemesi • 1 çorba kaşığı kuru üzüm1 çorba kaşığı çekilmiş fındıkKrema için1 kg doğranmış balkabağı2 su bardağı tozşekerKrokan için2 su bardağı tozşeker • 3 çorba kaşığı su1 su bardağı haşlanmış kestaneSüslemek içinYarım paket toz kremşantiYarım su bardağı soğuk süt2 tutam yeşil gıda boyası

Kestaneli Ve Balkabaklı Pasta Nasıl Yapılır?

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

  • Balkabağı ve tozşekeri tencereye alıp kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin.Ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın. Soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi bir kaba alın. Sütü azar azar ekleyip mikserle koyulaşana kadar çırpın. Buzdolabında katılaşana kadar bekletin.
  • Krem şantinin üçte ikisini bir kaba alın. 1 çay bardağı kadar kabak püresi ekleyip karıştırın.Kalan kremşantiye yeşil gıda boyasını ilave edip çırpın. 2 renkli kremayı buzdolabında bekletin.
  • Krokan için, kestaneleri iri parçalara bölün.Şeker ve suyu küçük bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak ısıtın.
  • Şeker eriyip rengi koyulaşmaya başlayınca kestaneleri ilave edip hızla karıştırın ve ocaktan alın. Yağlı kağıdı  tezgahın üzerine serin.
  • Sıcak karameli kağıdın üzerine döküp kalın bir tabaka şeklinde yayın.Kağıdı ile birlikte buzluğa alıp katılaştırın.
  • Kek için, 3 yumurta ve şekeri derin bir kapta mikserle 5 dakika çırpın. Süt, sıvıyağ, elenmiş un, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
  • Meyve şekerlemeleri, fındık ve kuru üzümü ekleyip karıştırın.
  • Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında 30-35 dakika pişirin.
  • Keki kalıptan çıkarın. Kabak püresini kekin üzerine ve kenarlarına sürüp spatula ile düzeltin.
  • Hazırladığınız 2 renkli kremayı 2 ayrı sıkma torbalarına alıp pastanın üzerini süsleyin.
  • Krokanı irili ufaklı parçalara bölüp pastanın üzerine yerleştirin. Pastayı buzdolabında 2 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun.

Siz de kendi pastalarınızı hazırlamak istiyorsanız, pratik balkabaklı pasta tarifini deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!