ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ HAVUÇLU PASTA

Havuçlu Pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 rendelenmiş havuç

Üzeri için

  • 1 paket labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı pudra şeker

Havuçlu Pasta Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi pasta tarifleri de çok ilgi görüyor. Geniş bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Ayçiçeği yağını ilave edin. Un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edin. İri çekilmiş ceviz ve rendelenmiş havuçları ekleyip iyice harmanlayın. Yağlanmış kek kalıbına aktarıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Üzeri için gerekli olan tüm malzemeyi bir kapta mikserle çırpın. Soğuk kekin üstüne kremayı iyice yayın ve süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!