ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ERİKLİ VE CEVİZLİ PASTA

ERİKLİ VE CEVİZLİ PASTA

Erikli ve cevizli pasta
8 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli ve cevizli pasta tarifi için malzemeler
  • 4 yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 200 g pudra şekeri
  • 200 g tereyağı (Eritilip ılınmış)
  • 200 g un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karanfil (Havanda dövülmüş)
  • 500 g anjelik eriği
  • 200 g ceviz içi

Üzeri için

  • 160 g bitter çikolata
  • 200 ml krema
  • Çırpılmış kremşanti
  • Erik dilimleri
Erikli ve cevizli pasta Nasıl Yapılır

  • Elenmiş unu, kabartma tozunu, tarçını, havanda dövülmüş karan li ve iri çekilmiş ceviz içini bir kapta harmanlayın. 
  • Yumurtaları, bir tutam tuzu ve pudra şekerini köpük köpük olana dek mikserle iyice çırpın. Eritilip ılınmış tereyağını ekleyin, 1 dakika daha çırpın. Unlu karışımı ekleyip 1 dakika daha çırpın. En son kabuğuyla birlikte rendelenmiş erikleri ilave edin. Spatula ile tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. 
  • Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ilave edip spatula ile karıştırarak ılınmaya bırakın. Keki fırından alın, soğuyunca üzerine ılıttığınız çikolatalı karışımı dökün. Oda ısısında birkaç saat beklettikten sonra üzerine kremşantiyi yayın. Erik dilimleriyle süsleyin ve dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.